Εμπιστευτείτε την Φυσική Τάξη των Πραγμάτων

Από την Mhairi Scott

Στον σύγχρονο κόσμο, το να διατηρούμε μία προοπτική και αίσθηση του σωστού συγχρονισμού των πραγμάτων που υπάρχουν φυσιολογικά στη ζωή, μπορεί να είναι μία πρόκληση. Ερχόμαστε στον κόσμο αυτό με ένα σχέδιο και αμέσως μετά την άφιξή μας ξεχνάμε το προεπιλεγμένο σχέδιο. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μία αίσθηση πάλης με τον χρόνο και τον χώρο, με τον ανώτερο εαυτό μας και την θεϊκή συγχρονικότητα. Έχουμε δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις, επιτρέπουμε στο μυαλό μας να είναι προετοιμασμένο για το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας, αλλά παρά την ετοιμότητά μας ξεχνάμε να κατευθυνόμαστε κάθε στιγμή από την καρδιά μας.

Ο συντονισμός μας με το να κυλούν τα πράγματα με την φυσική ροή είναι δυνατός. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε όταν πιέζουμε τα πράγματα να είναι έτοιμα πριν την ώρα τους. Αυτό που σχηματίζεται μέσα στην ενέργεια της πίεσης των καταστάσεων είναι τεχνητό, κενό αληθινού νοήματος και βάθους, και μας τραβάει σε μια διαδρομή που δεν προοριζόταν για μας, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Εξετάζοντας όλα όσα σχεδιάζουμε από μια διαφορετική και αποστασιοποιημένη οπτική γωνία, μπορεί να μας επιτρέψει να δούμε την αλήθεια στο τι μας υποκινεί, τι μας οδηγεί και τι τροφοδοτεί όλα όσα προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Μπορούμε να φτιάξουμε μία λίστα ή να μοιραστούμε με κάποιον άλλον όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε. Η συζήτηση με κάποιον που είναι αποστασιοποιημένος από το όραμά μας μπορεί να είναι απελευθερωτική και εκπαιδευτική και τελικά να μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα κάτω από ένα διαφορετικό φως.

Μία φρέσκια οπτική γωνία μπορεί να μας απαλλάξει από μία διαδρομή που μας έχει γίνει εμμονή και που είναι τυφλή στην αλήθεια του πού πρέπει να βρισκόμαστε, τι πρέπει να ενσωματώνουμε και τι απαιτείται να κάνουμε. Η ανάταση και ο επαναπροσδιορισμός του οράματός μας από καιρό σε καιρό μας βοηθά να κινούμαστε μέσα στη ροή της συμπαντικής καθοδήγησης και σοφίας και μας βγάζει από την ροή της επιθυμίας που είναι θολωμένη από το «εγώ» μας.

Όταν αισθανόμαστε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον συγχρονισμό και την φυσική τάξη των πραγμάτων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις απλές μεθόδους, για να ηρεμήσουμε και να κινούμαστε με την φυσική ροή και ρυθμό.

3 Κλειδιά Για Να Ακολουθούμε τη Φυσική Ροή

  1. Πρώτον να αποστασιοποιηθούμε από όλα τα τρέχοντα που πιέζουμε να γίνουν. Ας το κοιτάξουμε από μια διαφορετική σκοπιά. Ας δούμε τι είναι αυτό που τόσο σκληρά προσπαθούμε να πετύχουμε, ας το δούμε και αισθανθούμε στο σύνολό του.

– Πώς μας φαίνεται?

– Μπορούμε να δούμε όλες τις πιθανές ανατροπές? Μας φαίνεται γραφτό να το καταφέρουμε?

– Ποια είναι τα σκοτεινά σημεία που μπορούν να μας το ματαιώσουν?

– Δεχόμαστε ότι πιθανά η μορφή με την οποία οραματιζόμαστε τα πράγματα δεν αντιπροσωπεύει αυτό που

χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή?

-Μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι είμαστε ακριβώς εκεί που πρέπει αυτή τη στιγμή?

– Μήπως η μορφή του έργου μας είναι πολύ άκαμπτη μέσα στο μυαλό μας, έτσι ώστε να εμποδίζεται η

εσωτερική πνευματική μας καθοδήγηση ή η καθοδήγηση από τους πνευματικούς οδηγούς μας?

  1. Ας δώσουμε στον εαυτό μας ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητές μας και ας παραμείνουμε σε σιωπή ώστε να συνδεθούμε με την εσωτερική μας καθοδήγηση και να ακούσουμε το θεϊκό να μας μιλάει. Όταν βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση θα ηρεμήσει το άτακτο και φλύαρο μυαλό μας και θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε την ουσία της αλήθειας, να αντιληφθούμε σκέψεις και πράξεις που κινούνται σε ρυθμούς διαφορετικούς από του εξωτερικού κόσμου. Τέτοιες στιγμές μπορούμε να ακουμπήσουμε το χέρι στην καρδιά μας για να αισθανθούμε και να μάθουμε ποιο είναι το σωστό μονοπάτι για μας. Βγάζοντας τον εαυτό μας από τον γήινο χρόνο του δίνουμε την ευκαιρία να σκεφτεί με μια απόκοσμη διαύγεια κι απλότητα.

Μπορούμε να το επιτύχουμε κατά τη διάρκεια ενός διαλογισμού ή ακούγοντας απαλή μουσική. Μπορούμε να βρούμε μια δραστηριότητα που δεν έχει σημαντικές απαιτήσεις από το μυαλό μας και που μας επιτρέπει να ξεγλιστρά η σκέψη μας. Το να χορεύουμε με μια ρυθμική μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να αποτινάξουμε τις ανησυχίες της καθημερινότητας και να συνδεθούμε με τις χορδές του σύμπαντος. Το να ξεχνάμε την φυσική μας παρουσία με τρόπους σαν αυτούς μοιάζει με μίνι διακοπές για το μυαλό μας. Η σύνδεση με τους ρυθμούς που μας απελευθερώνουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρούμε τον χρόνο να ησυχάσουμε.

3. Ένας υπέροχος τρόπος για να εμπνευστούμε είναι να κάνουμε περιπάτους στη φύση όπου μπορούμε να συνδεθούμε με μια διαισθητική ενέργεια που ρέει αποτελεσματικά παρ’ όλες τις ανατροπές και τα στριφογυρίσματα μιας δυναμικής πραγματικότητας. Μιας ενέργειας που δεν ακολουθεί κανένα μονοπάτι αλλά ταυτόχρονα και όλα τα μονοπάτια μαζί. Η φύση έχει οργάνωση και δομή αλλά ταυτόχρονα είναι ρευστή και προσαρμοστική σε εποχές αλλαγών και περιβάλλοντος.

Ας σκεφτούμε ένα ποτάμι που βρίσκει νέες διαδρομές πέρα και πάνω από εμπόδια που υπάρχουν στη διαδρομή του ή ένα δέντρο που απλώνεται πάνω από έναν φράχτη που φτιάχτηκε κοντά του. Η προσαρμοστικότητα του φυσικού κόσμου είναι μία άποψη του θεϊκού σε πλήρη δράση. Εύκολα μπορούμε να οραματιστούμε τέτοια φυσικά φαινόμενα κι αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε ότι πάντα υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε οτιδήποτε παρουσιαστεί από στιγμή σε στιγμή.

Δεν χρειάζεται να δούμε όλες τις ανατροπές και τα στριφογυρίσματα που μπορεί να έχει η ζωή μας αλλά απλά να ξέρουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ανεξάρτητα από το τι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Θα μπορούμε να επιτρέπουμε αλλαγές στη διαδρομή και την κατεύθυνσή μας, με έναν τρόπο ευέλικτο και ευπρόσδεκτο, χωρίς να αποκλίνουμε από τον ανώτερο και αληθινό σκοπό μας. Το δέντρο θα αναπτυχθεί στο μέγιστο του ύψους του και θα ενσωματώσει στην ανάπτυξή του τον φράχτη και το ποτάμι θα αλλάξει την πορεία του πολλές φορές πριν να καταλήξει στη θάλασσα, αλλά τελικά όλα θα γίνουν όπως πρέπει, αν επιτρέψουμε τα πράγματα να ακολουθήσουν την φυσική πορεία τους.

Δώστε Σημασία στα Σημάδια της Φυσικής Ροής

Θα αναγνωρίσουμε πότε παλεύουμε αντίθετα στην αληθινή και αποδεκτή συγχρονικότητα. Απλά τίποτα δεν θα πηγαίνει καλά και η πρόοδος μας θα ματαιώνεται από εμπόδια. Όταν μας συμβαίνει αυτό ας δοκιμάσουμε τις παραπάνω ασκήσεις και ας συνδεθούμε και πάλι με την εσωτερική μας καθοδήγηση.

Θα ήταν καλό να θυμόμαστε ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι δημιουργήματα που μας δόθηκαν ως εργαλεία στις ενσαρκώσεις μας. Είμαστε περιορισμένοι από τα εργαλεία αυτά ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο μας σοφά και δημιουργικά, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της ιστορίας μας. Είμαστε υπάρξεις αιώνιες και χωρίς όρια, που δεν χρειάζεται να πιεζόμαστε φοβούμενοι ότι θα χάσουμε την στιγμή, μιας και υπάρχει άφθονος χρόνος που θα μας επιτρέψει να γίνουμε σοφότεροι. Όσο βρισκόμαστε σε αυτή τη μορφή μπορούμε να διασκεδάζουμε με το ότι είμαστε ένας παντοδύναμος δημιουργός αλλά να θυμόμαστε ότι υπάρχει για μας μια αιωνιότητα για να παίξουμε.

Εμπιστοσύνη στην Φυσική Τάξη

Αυτή η ζωή είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας μας γι αυτό ας χαλαρώσουμε, ας αναπνεύσουμε και ας επιτρέψουμε να είμαστε απλά ο εαυτός μας με όλη του τη λάμψη. Χωρίς πίεση. Ας εμπιστευτούμε και πιστέψουμε τον εσωτερικό μας οδηγό και ας μην οδηγηθούμε σε ένα τέρμα που δεν προοριζόταν ποτέ για εμάς.

Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!

Σχετικά με την συγγραφέα

Η Mhairi Scott είναι συγγραφέας και πνευματική δασκάλα με έδρα την Σκωτία. Είναι κάτοχος ΒSc στην ψυχολογία με ειδικές διακρίσεις και πιστοποιημένη Αγγελική Θεραπεύτρια. Το βιβλίο της «An Angelic Toolkit for the Spiritual Traveller» είναι διαθέσιμο στο Amazon και στο Barnes and Noble. Αρθρογραφεί για τα περιοδικά Silent Voices και OMTimes. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://angelrainbowmhairi.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.