Η Συνειδητή Αναπνοή στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τη μητέρα και το έμβρυο. Είναι γνωστό πως μια μέλλουσα μαμά έχει συναισθηματικές διακυμάνσεις που όμως πολλές φορές δεν της επιτρέπουν να χαρεί αυτή την τόσο όμορφη φάση της ζωής της. Η χαρά διαδέχεται την ανησυχία και η ανυπομονησία την αγωνία για μία ευτυχή κατάληξη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα μέσον που ενώ όλοι διαθέτουμε, δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά.

Η Αναπνοή, πέρα από το γεγονός ότι μας κρατάει στη ζωή, έχει αμέτρητες δυνατότητες ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε. Η Συνειδητή Αναπνοή αποτελεί ένα είδος αναπνοής στη διάρκεια της οποίας, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μαθαίνουμε αρχικά να απελευθερώνουμε τον αναπνευστικό μας μηχανισμό. Αποβάλλουμε άγχος, στρες, φόβο, θυμό και μαθαίνουμε να ζούμε με εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και χαρά.

Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος χωρίς παράλληλα να έχει “τακτοποιήσει” τα προσωπικά της θέματα, σίγουρα αυτά σε έναν μεγάλο βαθμό επηρεάζουν το έμβρυο. Αμέσως μόλις ξεκινήσει συνεδρίες Συνειδητής Αναπνοής θα αρχίσει να αισθάνεται ηρεμία, σιγά-σιγά θα αποβάλλει το φόβο της για τον τοκετό, θα γίνει ένα με το μωρό μέσα της, που σίγουρα θα απολαμβάνει την διαδικασια.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Συνειδητής Αναπνοής για μια έγκυο γυναίκα, δεν υπάρχει πίεση, καθώς, αν αφεθεί, το ίδιο το σώμα της γνωρίζει πολύ καλά πώς να λειτουργήσει. Το μωρό από την άλλη, κινείται πολύ απαλά, εισπράττοντας τη ζωτική ενέργεια που εισπνέει η μητέρα. Πολύ ευεργετικό και για τους δύο!

Όταν μητέρα ηρεμεί και το μωρό ηρεμεί… όταν η μητέρα νιώθει εσωτερική γαλήνη και ευτυχία, τότε και το μωρό βιώνει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα… άλλωστε οι δυο τους είναι απόλυτα συνδεδεμένοι! Παράλληλα, μέσα από την πρακτική της Συνειδητής Αναπνοής, η μητέρα εξοικειώνεται με τον τοκετό, εμπιστεύεται το σώμα της και τότε το μωρό ολοκληρώνει τη διαδικασία μόνο του! Χωρίς πίεση, χωρίς στρες, χωρίς άγχος… με εμπιστοσύνη, αγάπη και με τη μητέρα να αφήνεται στη βούληση αυτής της μικρής ψυχής που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο της!

Leave a Reply

Your email address will not be published.