Απο τη Πέρσα Μιχαλάτου
Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε για τα λεγόμενα chakras τα όποια βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο σώμα μας,. άλλα μικρά και άλλα μεγάλα.

Κανάλια ενέργειας που δίνουν την αίσθηση  ενεργειακής δίνης προς και από το σώμα….
Τα 7 μεγαλύτερα και ποιο βασικά είναι σε ευθεία γραμμή  η οποία αρχίζει από την  βάση της σπονδυλικής μας στήλης που είναι και το πρώτο chakras  έως το έβδομο μέχρι και στην κορυφή του κεφαλιού μας .
Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τα ανάλογα ορυκτά σε αυτά , κέντρα ,καθώς το χρώμα του καθενός και της ιδιότητες που κατέχουν.
Πρώτο chakras ….Βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής μας στήλης και έχει χρώμα κόκκινο,έχει να κάνει με τις ρίζες του ατόμου,την ζωτική του ενέργεια, την σταθερότητα του και την αίσθηση της ασφάλειας.Ο γρανατης είναι ιδανικός ! έχει όλες τις παραπάνω ιδιότητες και έτσι μπορεί να βοηθήσει ευεργετικά!

Δεύτερο chakras….Βρίσκεται στο ιερό οστό ,το υπολογίζουμε ότι βρίσκεται δυο δάχτυλα κάτω από τον ομφαλό μας,έχει ένα υπέροχο πορτοκάλι χρώμα και από εδώ πηγάζει,η δημιουργικότητα,η θεραπεία,η σεξουαλικότητα,η δυνατότητα αναπαραγωγής και το συναίσθημα.
 Εδώ ταιριάζει απίστευτα ο  Σαρδιος η αλλιώς το Καρνεολιο ,ιδιαίτερα θρεπτικό ορυκτό  για αυτό το σημείο!

Τρίτο chakras….Βρίσκεται στο ηλιακό μας πλέγμα το όποιο βρίσκεται κάτω από το στερνό μας ,έχει κίτρινο αυτοκρατορικό χρώμα  και μας δίνει την ικανότητα νόησης της φιλοδοξίας,  της προσωπικής δύναμης και την αίσθηση προστασίας.
Εδώ έχουμε τον Κιτρινη κυρίαρχο  είναι ο απολυτός σύμμαχος του!

Τέταρτο chakras….Της καρδίας …βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα έχει πράσινο σμαράγδι χρώμα η ροζ,εδώ έχουμε την φωλιά της αγάπης, της συμπόνιας  και της συναισθηματικής ισορροπίας.
Το Σμαράγδι  είναι το αγαπημένο του άλλα υπέροχος βοηθός και η Τουρμαλινη καρπουζακι!

Πέμπτο chakras……Βρίσκεται στην βάση του λαιμού μας.

Έχει ανοιχτό μπλε χρώμα και έχει να κάνει με την σωστή επικοινωνία λόγου και την έκφραση μας γενικά!
Όταν υπολειτουργεί δεν εκφράζουμε παράπονα η φοβίες με αποτέλεσμα αυτά να γιγαντώνονται να γίνονται θυμός και με την σειρά τους προβλήματα στο λαιμό όπως φαρυγγητιδες , θυροειδής κλπ!
Ιδανικό είναι το Τυρκουαζ!

Έκτο chakras ……Είναι γνωστό σε όλους μας σαν τρίτο μάτι!
Βρίσκεται στην μέση και πάνω από τα φρύδια.
Έχει το χρώμα της λεβάντες η αλλιώς indigo
Είναι γνωστό ότι μεσώ αυτού μπορούμε να αποκτήσουμε  το εσωτερικό μας φως δυνατότητες τηλεπάθειας και επαφής με άλλα πεδία καθώς ενόραση και διαίσθηση!
Εδώ ιδανικός είναι ο Λαπις .

Έβδομο chakras…..Είναι της κορώνας βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού
Έχει χρώμα βιολετί η ανοιχτό χρυσό.
Από εκεί έρχεται η συμπαντικη ενέργεια και η πνευματική ανύψωση του ατόμου  με ποιο υψηλές δονήσεις  είναι καταπληκτικό κέντρο ….το κέντρο εισροής αγνού φωτός!
Εδώ έχουμε τον Αμέθυστο.

Όλα τα παραπάνω ίσως και να τα ξανά έχετε διαβάσει , αυτό όμως που θέλω  να σας συμβουλέψω είναι ότι καλό θα ήταν να καθίσετε να μελετήσετε τις άξιες και πρόσφορες που έχει κάθε chakras , και να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν και άλλα ορυκτά που μπορούν άνετα να βοηθήσουν σε αυτά τα κέντρα γιατί πολύ απλά να έχουν παρόμοιες ιδιότητες!
Αν σας αρέσουν οι κρύσταλλοι, αφεθείτε να σας οδηγήσουν  και οι ίδιοι στην καθημερινότητα με απλές πρακτικές!
Αυτά που εγώ σας δίνω τώρα είναι ένας απλός σκελετός σαν  ας πούμε  ένα δεντρό  ,εσείς θα βάλετε τα φύλλα και τους καρπούς….θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω σε αυτό το καταπληκτικό παζλ!

1 2

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.