Τι είναι η Ρεφλεξολογία και πώς μπορεί να μάς βοηθήσει.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εξισορρόπησης του οργανισμού η οποία βασίζεται στην ύπαρξη νευρικών απολήξεων στα πέλματα, στα χέρια και στα αυτιά. Ο τρόπος ενεργοποίησής των νευρικών απολήξεων γίνεται με την εφαρμογή τεχνικών και ελεγχόμενων πιέσεων στα συγκεκριμένα αυτά σημεία, τα οποία ονομάζονται αντανακλαστικά (reflex points).

Η διέγερση των αντανακλαστικών έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση–ομαλοποίηση του κεντρικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος και την αντίδραση των συστημάτων–οργάνων-αδένων του οργανισμού που συνδέονται με αυτά.  Πώς λειτουργεί Οι πιέσεις στο πέλμα γίνονται είτε με το χέρι είτε με τη βοήθεια ειδικών ξύλινων stick. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες της Ασίας με μακρά παράδοση στη Ρεφλεξολογία, όπως η Μαλαισία. Αυτό που επιτυγχάνεται πρωτίστως από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες είναι να έρθει το σώμα σε μια κατάσταση πλήρους και βαθιάς χαλάρωσης (λόγω της εξισορρόπησης του αυτόνομου νευρικού συστήματος), που επιτρέπει να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί αυτοΐασης.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε κάθε φορά ότι απευθυνόμαστε σε κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή, ο οποίος έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση από επίσημο φορέα. Στη χώρα μας, οι περισσότεροι επαγγελματίες ρεφλεξολόγοι στην Ελλάδα είναι μέλη είτε του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων είτε του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων.

Κάθε ρεφλεξολόγος οφείλει να διατηρεί την πιστοποίηση εγγραφής του σε κάποιον από τους επίσημους φορείς σε ευδιάκριτο σημείο στο χώρο εργασίας του.

Οφέλη της Ρεφλεξολογίας:

• Επιτυγχάνει κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ευεξίας.

• Βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα-ποσότητα του ύπνου.

• Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας στη μεταφορά των απαραίτητων ορμονών, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών για την αναδόμηση των κυττάρων.

1 2 3

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.