Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλα κάποτε τελειώνουν και η συνεχόμενη εστίαση μας σε κάτι και προσπάθεια μας μετέπειτα θα μας οδηγήσει στο να μπορέσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας. Το εμπόδιο και εμείς είμαστε σε ένα αγώνα μέχρι θανάτου μόνο που θα πρέπει εμείς να μπορέσουμε να αντέξουμε περισσότερο από αυτό. Εδώ όμως χρειάζεται και η πνευματική καθαρότητα. Με ποιο κόστος θα μπορέσω να πετύχω τους σκοπούς μου; Με ποια κριτήρια πρέπει να περιμένω να κάνω κάτι;

Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό πριν από οτιδήποτε άλλο να δω αν αυτό στο οποίο θα εστιαστώ αξίζει πραγματικά ή είναι κάτι που τελικά το κάνω μόνο και μόνο από φθηνό εγωισμό, ότι το κάνω μόνο και μόνο επειδή έτσι μου είπαν….

Για αυτό πριν τελικά καν εστιαστούμε σε κάποιο στόχο πρέπει να μάθουμε να εστιαζόμαστε μέσα μας και να βρούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε, τι είναι αυτό που πραγματικά μας καλύπτει και μας βοηθά να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες. Να μπορέσουμε τελικά να ανακαλύψουμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, τις άπειρες δυνατότητες έκφρασης του εαυτού μας που μπορεί να πάρει 1000 πρόσωπα αλλά από αυτά θα πρέπει να διαλέξει τι είναι αυτό που τον καλύπτει τον ίδιο τον άνθρωπο περισσότερο και όχι τι είναι αυτό που τον καλύπτει τον ξένο από εμάς, τους γονείς μας, τους φίλους, το σύντροφο και τελικά την κοινωνία.

Η ύπαρξη μας πρέπει να φτάσει να αφουγκραστεί εστιαζόμενη τελικά τον ίδιο της τον εαυτό και να μπορέσει να ξεφύγει από διάφορες δυσκολίες που μπορεί να έρχονται από εσωτερικές ανασφάλειες και αρνητικές επιρροές. Στο τέλος όσο τελικά δεν μπορούμε να εστιαστούμε στη ζωή μας πουθενά θα καταλήξουμε σαν ένα Οδυσσέα που δεν βρήκε ποτέ την Ιθάκη του, που τα συναισθήματα του νερού θα τον πηγαίνουν και θα τον φέρνουν όπου θέλουν. Που οι αμαρτίες και η σαγήνη της Κίρκης δεν θα τον βοηθήσουν ποτέ να ξεπεράσει της δυσκολίες και κυρίως ποτέ τα πάθη του και που στο τέλος δεν θα είναι ποτέ ικανός να δείξε τη θέληση του και να μπορέσει να προχωρήσει και να εξελιχθεί σαν άνθρωπος αλλά θα μείνει τελικά λαβωμένος από τα βέλη των μνηστήρων των πολλαπλών δηλαδή κινδύνων που έχει κάθε ταξίδι και των πολλαπλών ανταγωνιστών πολλές φορές για τα πράγματα που θέλουμε να κερδίσουμε.

1 2 3 4

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.