Είναι σημαντικό να κάνετε το γενναίο βήμα της εξέτασης των προτύπων της ζωής σας κάτω από το μικροσκόπιο. Αρχίστε να διαλευκάνετε και να επεξεργάζεστε τα γεγονότα που οδήγησαν εκεί όπου η ψυχή σας έχει μπλοκάρει ή σας αρνείται την πρόσβαση. Η αντιπαράθεση με το εγώ γίνεται φανερή γιατί έρχεστε αντιμέτωποι με πράγματα που είναι κρυμμένα, στις περισσότερες περιπτώσεις για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας. Το εγώ θα φέρει τον όλεθρο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σας εμποδίσει να διαλευκάνετε την αλήθεια. Μα με το εγώ φτάσατε ως εδώ, ζώντας και επιβιώνοντας μέχρι αυτό το σημείο, γιατί όμως επαναλαμβάνονται παρόμοια γεγονότα στη ζωή σας?

Το εγώ είναι ένα καταπληκτικό απόκτημα που όμως πρέπει να εξημερωθεί από τον ιδιοκτήτη του. Είναι αυτό που φτιάχνει και διαλύει ανθρώπους αλλά και η ρίζα των περισσότερων κοινωνικών προβλημάτων της εποχής. Μια καλή ένδειξη της ύπαρξης μια πραγματικής ανάγκης της κοινωνίας να κατανοήσει τα προβλήματα και να τα διορθώσει είναι η έκρηξη του αριθμού των επιχειρήσεων παροχής συμβουλών, ψυχολογίας και διαλογισμού. Είναι πολύ πιο εμφανές αυτή την εποχή που όλο και περισσότερα άτομα αφυπνίζονται πνευματικά σε όλο τον κόσμο.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια της παρούσας ζωής μας, αρχίζουμε να θεραπεύουμε τις πληγές μας. Συγχωρούμε αυτούς που χρειάζεται, αποσυνδεόμαστε από αυτούς που πρέπει, κάνουμε αλλαγές στον ψυχισμό μας και επανα-προγραμματίζουμε την διαδικασία σκέψης μας. Θεραπεύουμε έτσι αποτελεσματικά το εσωτερικό μας παιδί και του επιτρέπουμε να αναπτυχθεί και να γίνει έφηβος.

Όταν βρεθείτε σε αυτό το σημείο έχετε περάσει σε μία νέα φάση ανάπτυξης σαν άτομο. Πρέπει πραγματικά να μάθετε από την αρχή πώς να επικοινωνείτε ή να ανταποκρίνεστε στις καταστάσεις της καθημερινότητας. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, γιατί το εγώ επιστρέφει για να σας πιέσει να επανέλθετε στους παλιούς τρόπους και μεθόδους σας, μόνο που τώρα έχετε καινούρια εργαλεία στα οποία μπορείτε να βασίζεστε. Έτσι βρίσκεστε να δίνετε και πάλι εξετάσεις στη ζωή. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, ενηλικιώνεστε καθώς ξεκινάτε μια καινούρια ζωή.

Πνευματική Ανάπτυξη μιας Δίδυμης Ψυχής

Αυτή η ψυχολογική εργασία χωρίς αμφιβολία ξεκαθαρίζει τα συναισθηματικά φορτία της ζωής σας και στις περισσότερες περιπτώσεις, σαν αποτέλεσμα επέρχεται πνευματική ανάπτυξη και αφύπνιση. Είναι μια εντελώς νέα διαδικασία εξέλιξης. Όταν όμως αρχίζεις και πάλι να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με το πρόσωπο που συνεχίζει να απασχολεί την σκέψη σου, τα όνειρά σου και την καθημερινή σου δραστηριότητα, αναρωτιέσαι «τι μου συμβαίνει?».

Leave a Reply

Your email address will not be published.