Βήμα 3—Θρεπτική Διατροφή

Η διατροφή βασισμένη σε υγιεινές και θρεπτικές τροφές που δεν είναι φορτωμένες με χημικά, χημικές γλυκαντικές ουσίες και φυτοφάρμακα και η κατανάλωση μη-γενετικά τροποποιημένων τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντική. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε και ενδυναμώνετε το σώμα σας με ενεργητικές ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνετε. Φροντίστε τον εαυτό σας προσέχοντας όλα αυτά που βάζετε μέσα στο σώμα σας. Αυτό ξεκινάει αρχικά με το σωστό πρωινό. Αν απλά τρώτε μία τυρόπιτα ή ένα μπολ με δημητριακά γεμάτα ζάχαρη και τρέχετε να βγείτε από το σπίτι, τότε μετά βίας θρέφεστε σωστά. Τρώτε αργάααααααααααα … Ίσως να χρειαστεί να ξυπνήσετε μισή ώρα νωρίτερα και να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας. Κάντε το. Είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας με το προετοιμάσετε και να καταναλώσετε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Το σώμα σας είναι ο ναός σας. Μην το βεβηλώνετε.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προμηθευτείτε βιολογικά προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες της βδομάδας. Προγραμματίστε τι θα θέλατε να ετοιμάστε για μεσημεριανό και βραδινό. Αναζητήστε ποιες είναι οι καλύτερες τροφικές επιλογές για εσάς. Απλά και υγιεινά. Όσο πιο πολλά χρώματα φέρουν τα λαχανικά και τα φρούτα σας, τόσο το καλύτερο. Το σώμα σας έτσι παίρνει μία ποικιλία βιταμινών που δρουν ευεργετικά. Όσο ψωνίζετε, να θυμάστε ότι κάνετε κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Το αξίζετε. Οι τροφές που θα επιλέξετε θα διατηρήσουν τη λειτουργία του σώματός σας σε άριστη κατάσταση. Θα έχετε μεγαλύτερη ενέργεια και περισσότερη ζωτικότητα.

Σε ένα τυπικό σούπερ-μάρκετ, μείνετε μακριά από τους κεντρικούς διαδρόμους γιατί εκεί θα βρείτε και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των επεξεργασμένων τροφίμων. Τη Κυριακή, βρείτε λίγο χρόνο για να τεμαχίσετε και να καθαρίσετε τα οπωρολαχανικά σας και τοποθετείστε τα σε δοχεία μέσα στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο είναι έτοιμα για κατανάλωση και εύκολο να τα εντάξετε στο κυρίως γεύμα σας. Θυμηθείτε να διαλέξετε μία ποικιλία φρούτων και λαχανικών, αναμείξτε τα και δοκιμάστε νέους συνδυασμούς.

Αποφύγετε τα έτοιμα-γρήγορα γεύματα. Καθίστε και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Ευχαριστείτε το Θεό και το Σύμπαν για την τροφή που λάβετε. Σκεφτείτε ότι θα θρέψει και θα αναζωογονήσει το σώμα σας. Αν σκοπεύετε να γίνετε χορτοφάγος, τότε είστε στο σωστό δρόμο. Καθώς εξελίσσεστε σε υψηλότερα πεδία συνειδητότητας, θα αποφασίσετε από μόνοι σας να μην ξανακαταναλώσετε ορισμένες τροφές.

1 2 3 4 5 6 7

About The Author