1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Τι είναι Αλήθεια;

 

Έχω ανακαλύψει ότι ένας από τους γρήγορους τρόπους για να απελευθερωθεί κάποιος από το παρελθόν και τις σκέψεις του που έχουν να κάνουν με αυτό, είναι το ερωτηματολόγιο της Byron Katie.

 

Οι Τέσσερεις Ερωτήσεις        :

  1. Είναι αλήθεια; (Ναι ή Όχι. Αν Όχι, τότε πήγαινε στην ερώτηση 3).
  2. Είσαι εντελώς σίγουρος/η ότι είναι αλήθεια (Ναι ή Όχι)
  3. Ποια είναι η αντίδρασή σου; Τι σου συμβαίνει όταν πιστεύεις κάτι συγκεκριμένο;
  4. Ποιος θα ήσουν χωρίς αυτή τη σκέψη;

 

  1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Σταμάτησε να Πιστεύεις τις Σκέψεις Σου.

 

Να θυμάστε ότι οι σκέψεις σας δεν είναι αυτές που καθορίζουν αυτό που είστε. Δεν έχετε έλεγχο πάνω στις σκέψεις σας. Έρχονται και φεύγουν χωρίς να μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν μπορείτε να προκαλέσετε την επόμενή σας σκέψη. Αυτό είναι γεγονός. Οι σκέψεις εμφανίζονται πολύ συχνά, όταν τις συντηρούμε με το να επιστρέφουμε σε αυτές, με το να τους δίνουμε την ενέργειά μας (όταν τις αναμασάμε ή μιλάμε συνεχώς για αυτές), και με το να τις πιστεύουμε. Μην αντιστέκεστε σε μία σκέψη, αν αυτή είναι οδυνηρή για εσάς, τότε σας προτείνω να ξανακάνετε στον εαυτό σας την παραπάνω ερώτηση νο. 3—«Είναι αλήθεια;» Όταν προβληματιστείτε για τη σκέψη σας και την αμφισβητήσετε, θα είναι σαν να είχατε δει στο σκοτάδι ένα σκοινί και να το είχατε περάσει για φίδι. Μόλις το δείτε ότι είναι ένα σκοινί, τότε ποτέ δεν θα ξαναφανεί σαν φίδι ή θα αποτελέσει την πηγή του φόβου σας.

 

  1. Απελευθέρωση από το Παρελθόν. Επικεντρώσου στο Τώρα

«Το ξύπνημα της αλήθειας είναι μία βαθειά συνειδητοποίηση του τι βιώνετε σαν εμπειρία. Τι είναι αυτό το συναίσθημα; Τι είναι αυτή η σκέψη ή η αίσθηση; Δεν πρόκειται για κάτι απαιτεί να του δώσετε το σωστό χαρακτηρισμό. Είναι κάτι που αφορά του να του δώσετε την ανάλογη προσοχή και απλά να το βιώσετε. Νιώστε το. Καταλάβετέ το. Καλώς όριστε το. Το να αφυπνιστείτε πνευματικά είναι να αντιληφθείτε ότι αυτό που καταλαμβάνει το χώρο είναι το «εγώ». Όταν ακούτε χωρίς να έχετε ενοχές, θα δείτε ότι υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο εδώ από το «εγώ.» ~ Adyashanti

 

Γίνεται περισσότερο δύσκολο να ζείτε στο παρελθόν, αν ΒΙΩΝΕΤΕ την κάθε στιγμή. Όταν βίωνα κυρίως συναισθηματικό πόνο, ανακάλυψα ότι ο διαλογισμός, η απομόνωση και η γιόγκα ήταν η καλύτερη θεραπεία. Πήγα στη Βραζιλία σε ένα πνευματικό κέντρο και άφησα πίσω μου το παρελθόν μου. Έπρεπε να διαλογιστώ καθημερινά για 10 ώρες και ανακάλυψα ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από εμένα. Μετά από αυτό, οτιδήποτε στη ζωή μου άρχισε να ρέει και να ευθυγραμμίζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέρες ή στιγμές που δεν νιώθω καλά, αλλά αυτό δεν είναι παρά μία εμπειρία τώρα. Είναι ευκαιρία για να βιώσετε μία εμπειρία ή να ξεκινήσετε μία αναζήτηση. Δεν είναι θέμα αν είναι καλή ή κακή. Αν αφήσετε πίσω σας αυτούς τους χαρακτηρισμούς, θα κάνει τεράστια διαφορά.

 

Καθώς αφήνετε το παρελθόν πίσω σας, δημιουργείται χώρος στη ζωή σας για περισσότερα πράγματα που εκτιμάτε, τα οποία θα εμφανιστούν εκπληκτικά. Αργά και σταθερά, κοιτάτε γύρω σας και αντιλαμβάνεστε ότι η ζωή σας γίνεται μία αντανάκλαση της ενέργειάς σας και των κραδασμών σας. Τότε, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

 

Σχετικά με τη συγγραφέα: η Gail Matheson, PhD είναι tantrika, business leader και μία λάτρης της ζωής …. αλλά κυρίως μία μαμά. Περισσότερα για τη Gail στο www.practicalpriestess.ca

Leave a Reply

Your email address will not be published.