Ο αστρολογικός χάρτης της Malala Yousafzai,

βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αντά Τζιχαντζίρη

 

natal chart

Δεκαεπτά χρονών. Μια γενναία ψυχή. Μια ΓΕΝΝΑΙΑ Ψυχή. Η Malala Yousafzai, η Πακιστανή αγωνίστρια υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών γεννήθηκε στη Minaora στο Πακιστάν στις 12 Ιουλίου του 1997. Μεγαλωμένη από ένα ποιητή, ιδιοκτήτη σχολείου και αγωνιστή υπέρ της εκπαίδευσης όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στους Ταλιμπάν στην περιοχή της κοιλάδας Swat στο Πακιστάν και πυροβολήθηκε τρεις φορές, μια από τις σφαίρες τη χτύπησε στο κεφάλι και μέσω του λαιμού κατέληξε στον ώμο.

Αλλά επιβίωσε.

Καθώς δεν ήταν άμαθη στις δοκιμασίες που υποβάλλονται τα νεαρά κορίτσια στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν εκπαίδευση στις οπισθοδρομικές περιοχές του Πακιστάν, η Malala φλέρταρε με την καταστροφή και επέδειξε ασυνήθιστο κουράγιο. Ενώ απαγορευόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο, αυτή σταθερά περιφρόνησε τους καταπιεστικούς Ταλιμπάν οι οποίοι την είχαν μάλιστα επικηρύξει.

Τι θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε στο γενέθλιο χάρτη της, χωρίς ώρα γέννησης – μια καρκίνος με σελήνη στο ζυγό (και τα δύο τόσο μη συγκρουσιακά) – που υποδηλώνει τόση επιμονή και ιδεαλισμό;

Ο αρχετυπικός ζυγός τείνει στην κοινωνικότητα, ενώ ο καρκίνος επιμένει τρομερά στην υπεράσπιση και προστασία όσων θεωρεί ότι του ανήκουν. Τα στοιχεία αυτά δεν επαρκούν αστρολογικά για να εξηγήσουν τι είναι αυτό που έδωσε σε αυτή τη νέα γυναίκα τα κότσια να κάνει αυτά που έκανε και να κερδίσει το βραβείο νόμπελ. Τέτοιες προσπάθειες, «πέρα από το συνηθισμένο», πρέπει να προέρχονται από συμπαντικές ενέργειες όπως: Ουρανός/Υδροχόος, Ποσειδώνας/Ιχθείς και/ή Πλούτωνας/Σκορπιός. Απλά πρέπει. Και εκπροσωπούνται σε αφθονία στον αστρολογικό της χάρτη.

malala-yousafzai-ftr

Leave a Reply

Your email address will not be published.