Οι εσωτερικοί πλανήτες, εκπρόσωποι των πρώτων ζωδίων του ζωδιακού κύκλου, απλά δεν έχουν την ενεργητικότητα, το πάθος και την ώθηση να οδηγηθούν πέρα από το δικό τους αίσθημα ασφάλειας στην ευημερία της ευρύτερης ομάδας. Αυτοί οι τομείς ανήκουν στους πλανήτες Δία, Κρόνο, Χείρωνα, Ποσειδώνα και Πλούτωνα.

Ας αρχίσουμε με το συγκλονιστικό στοιχείο ότι ο Ήλιος της βρίσκεται στον καρκίνο, η Σελήνη και ο Άρης στον ειρηνιστή ζυγό, ενώ ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται στον υπερήφανο λέοντα. Αυτοί είναι οι πέντε προσωπικοί πλανήτες που κυβερνούν τα πρώτα 7 ζώδια.

Έτσι ψάχνοντας βαθύτερα, παρατηρούμε μια εκπληκτική μεταμόρφωση καθώς προστίθενται οι εξωτερικοί πλανήτες. Η προσθήκη των εξωτερικών πλανητών αποτελούσε μεγάλη συγκίνηση για εμάς του παλιούς που μεγαλώσαμε με την προ-ηλεκτρονικών υπολογιστών αστρολογία. Καθώς σημειώναμε με τα μολύβια και τους χάρακές μας, βλέπαμε τον αστρολογικό χάρτη να μεγαλώνει και να ανθίζει εμπρός στα μάτια μας! Για τη νέα γενιά που μεγαλώνει με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές η συγκίνηση αυτή έχει χαθεί διότι το σύνολο του χάρτη ξεπετάγεται εμπρός στα μάτια σου με τη μία! Κάποιο μέρος της αληθινής αλχημείας έχει σίγουρα χαθεί.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στον πλήρη αστρολογικό χάρτη, αν και δεν διαθέτουμε το πολύ σημαντικό στοιχείο της ώρας γέννησης, η οποία θα μπορούσε να μεταβάλλει δραματικά τον χάρτη.

Πρώτα από όλα, οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στο μισό τμήμα του χάρτη αφήνοντας τον εξαιρετικά τολμηρό Κρόνο στον κριό, ολομόναχο στο υπόλοιπο μισό να φωτίζει το μονοπάτι. Όλα καλά μέχρι στιγμής για το μικρό ευγενικό κορίτσι με ζώδιο τον καρκίνο. Συνεχίζουμε βάζοντας τον επιθετικό Άρη δίπλα στον κυβερνήτη πλανήτη, την σημαντική Σελήνη, στον ζυγό. Αυτό που μέχρι στιγμής ήταν όμορφο και ανήκε στην Αφροδίτη γίνεται, με την σύνοδο, αρκετά Άρειο. Γενναιότητα και αγώνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.