ΜΑΘΗΜΑ 1 Τίποτα από ό,τι βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο ( σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος) δεν σημαίνει κάτι. 1. Τώρα κοίταξε αργά γύρω σου, και ασκήσου στην εφαρμογή αυτής της ιδέας πολύ συγκεκριμένα σε ό,τι βλέπεις. Αυτό το τραπέζι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η καρέκλα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το χέρι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το πόδι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το στυλό δε σημαίνει τίποτα. 2. Έπειτα κοίταξε πιο πέρα από την άμεση περιοχή σου, και εφάρμοσε αυτή την ιδέα σε ευρύτερη κλίμακα: Αυτή η πόρτα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το σώμα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η λάμπα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η ταμπέλα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η σκιά δε σημαίνει τίποτα. 3. Παρατήρησε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τακτοποιημένες με συγκεκριμένη σειρά, και μην αφήσεις να γίνουν εξαιρέσεις στα είδη των αντικειμένων που εφαρμόζονται. Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης. Η δήλωση θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα όσα βλέπεις. Όσο εφαρμόζεις την ιδέα για την ημέρα, να την εφαρμόζεις εξ ολοκλήρου χωρίς διακρίσεις. Μην προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις σε όλα όσα βλέπεις, γιατί αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνουν τελετουργικές. Μόνο βεβαιώσου ότι τίποτα από ό,τι βλέπεις δεν αποκλείεται συγκεκριμένα. Το κάθε πράγμα είναι σαν το άλλο όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ιδέας. 4. Το κάθε ένα από τα πρώτα τρία μαθήματα δεν θα πρέπει να γίνει πάνω από δύο φορές την ημέρα το κάθε ένα, κατά προτίμηση πρωί βράδυ. Ούτε θα πρέπει να το επιχειρήσεις για περισσότερο από περίπου ένα λεπτό, εκτός κι αν αυτό είναι για σένα υπερβολικά βιαστικό. Είναι βασικό να υπάρχει ένα στοιχείο άνεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.