Απο τη Μαριάννα Μιχαηλίδου

Αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται το γαιτανάκι των εκλείψεων του προηγούμενου μήνα με το πρώτο ζευγάρι να «χορεύει» στον ρυθμό της συναδέλφωσης,της σύμπνοιας κ της συναίνεσης.
Ένας κύκλος λοιπόν τελειώνει κ ένας νέος ξεκινά,που θα διαρκέσει γύρω στις 28 μέρες.Πραγματοποιείται στην 8η μοίρα του ζυγού κ είναι όχι μόνο κάτω από τις ευλογίες του δία αλλά έχει κ την στήριξη του Κρόνου,για να μπορέσουμε να θέσουμε τα προσωπικά μας όρια σε σχέσεις κ συνεργασίες.
Ο κύκλος αυτός εντάσσεται σε έναν μεγαλύτερο κύκλο,στον ετήσιο κύκλο του ήλιου με τον δία που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.Η σχέση του ήλιου με τον δία σηματοδοτεί τον Συμπαντικό Νόμο της Έλξης που λειτουργεί αντίστροφα από τον αντίστοιχο του φυσικό.Αν στο φυσικό νόμο έλκονται τα ετερώνυμα,στον Συμπαντικό έλκονται τα ομώνυμα.Αν είμαι λυπημένος έλκω την λύπη ενώ αν επιθυμώ κάτι το προσδιορίζω,του δίνω εικόνα κ αυτήν προσελκύω.Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που είμαστε ή αυτό που επιθυμούμε έρχεται σε εμάς μέσα από τις δικές μας κινήσεις που μπορεί να είναι αβίαστες κ μη συνειδητές.

 
Καθορίζοντας λοιπόν τα όρια εδώ κ ένα χρόνο περίπου με τον δία στο ζώδιο της παρθένου,αυτά της προσφοράς κ της θυσία ή του εφικτού κ του ανέφικτου,προσελκύσαμε άτομα ή καταστάσεις που μας βοηθούν στις αλλαγές που χρειαζόμαστε για το μέλλον μας.
«Δουλειά» του δία στο ζώδιο του ζυγού είναι οι υγιείς σχέσεις,όχι μόνο με τους άλλους αλλά κ με τον Εαυτό μας.Για να υπάρξει όμως η «υγεία» χρειάζεται σεβασμός σε αυτόν αλλά κ στην προσωπικότητα του άλλου,μαζί με εμπιστοσύνη,ειλικρίνεια κ ανοιχτή επικοινωνία.
Η Νέα Σελήνη αυτή λοιπόν είναι κ το πρώτο κεφάλαιο της πορείας του δία στο ζώδιο των σχέσεων.Και είναι ένα ευχάριστο κεφάλαιο γιατί είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα «καλέσαμε» άτομα ή καταστάσεις που πάλλονται στην ίδια συχνότητα με τις δικές μας δονήσεις.
Κυβερνήτης της Νέας Σελήνης η αφροδίτη από το ζώδιο του σκορπιού.Στον αινιγματικό σκορπιό η αφροδίτη δεν αισθάνεται κ πολύ άνετα,είναι ανήσυχη έχοντας μια διαρκή ανάγκη να εξασφαλίσει την συναισθηματική της ασφάλεια.Παρόλα αυτά το τρίγωνο της με τον ποσειδώνα την καθησυχάζει,γιατί αισθάνεται πως ο κλοιός γύρω της που προκαλεί το τετράγωνο του κρόνου με τον ποσειδώνα,το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ,χαλαρώνει φέρνοντας θετικές κ ευχάριστες εξελίξεις που αφορούν σχέσεις κ συνεργασίες.

 

 
Μέσα όμως σε αυτό το χαρούμενο κλίμα κρύβεται κ το πρώτο «μάθημα» του δία για το τι σημαίνει υγιής σχέση.Μπορεί να έχουμε «προσελκύσει» την τύχη κ να είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε δράση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι ένας ειλικρινής κ ουσιαστικός διάλογος για τον ρόλο που μπορούμε να αναλάβουμε σε μια συνεργασία,για την υποχρέωση μας σε ένα οικονομικό πρόγραμμα,για το δίκαιο μας σε ένα νομικό ζήτημα.
Συναντήσεις,συζητήσεις κ διαπραγματεύσεις φέρνει το καινούργιο φεγγάρι του Οκτωβρίου που έχουν να κάνουν με νομικά θέματα,οικονομικές επενδύσεις κ επαγγελματικές συνεργασίες.
Επηρεάζει άμεσα το πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζυγού,αιγόκερω,κριού κ καρκίνου κ πλανήτες ή σημεία από 4η των παρορμητικών μέχρι κ την 12η μοίρα.Λίγο όμως ή πολύ επηρεάζει όλους μας είτε μέσα από εμάς,είτε μέσα από τα δικά μας άτομα.Με οδηγό λοιπόν το πλανητικό σκηνικό μπορούμε να αποφύγουμε βιασύνες κ υπερβολές κ να προσελκύσουμε άτομα κ καταστάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε ΄ενα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.

 
Ετσι λοιπόν μέχρι την Πανσέληνο στις 16.10,στην 23η μοίρα του κριού όπου θα έχουμε μια αντικειμενική άποψη για αυτό που ξεκινά τώρα,έχουμε δύο εβδομάδες περιθώριο να «χτίσουμε» με υπομονή σχέσεις κ συνεργασίες που θα δώσουν αξιοσέβαστους καρπούς τον Αύγουστο του 2017.
Η πρώτη εβδομάδα δεν θεωρείται από τις εύκολες.Με τον ερμή ακόμα στο ζώδιο της παρθένου θα βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας.Και μέχρι τον Σαββατοκυριάκο στις 9.10,τα τετράγωνα των άρη με τον δία,του ήλιου με τον πλούτωνα κ του κρόνου με τους δεσμούς της σελήνης θα δίνουν την αίσθηση κάποιος ή κάτι σαμποτάρει τις κινήσεις μας.Αν έδινα εικόνα σε αυτήν την εβδομάδα θα ζωγράφιζα άλογα κούρσας ανυπόμονα κ αγριεμένα για να ξεκινήσει ο αγώνας.Αποφεύγουμε λοιπόν την υπερβολή την πρώτη εβδομάδα κ κρατάμε μια αμυντική προσέγγιση,αναπτύσσοντας στρατηγικές με σύνεση κ προσοχή.

 
Η δεύτερη βδομάδα, ξεκινά με την σύνοδο του ερμή με τον δία. Περιλαμβάνει σχέδια για το μέλλον,συμφωνίες,διαπραγματεύσεις κ ταξίδια.Συγχρόνως όμως τα τετράγωνα του ερμή με τον άρη κ πλούτωνα συν την αντίθεση ήλιου με ουρανό δημιουργούν κ ένα πολεμικό κλίμα Το κλειδί για την δεύτερη βδομάδα βρίσκεται στην ψυχραιμία.Ακούμε προσεκτικά δίχως να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα,διατηρούμε την αξιοπρέπεια μας αν θελήσει κάποιος να μας προσβάλει κ είμαστε πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση.
Στις 16 Οκτωβρίου κατά την Πανσέληνο στην 23η κριού,φωτίζεται ο προσωπικός μας ρόλος σε συνεργασίες κ συμμαχίες κ ανάλογα με το προσωπικό μας ωροσκόπιο οι αλλαγές για το μέλλον θα είναι θετικές ή αρνητικές.
Καλή Νέα Σελήνη !

Leave a Reply

Your email address will not be published.