Το σώμα σας είναι ένα εντελώς σφραγισμένο οικοσύστημα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την τελειότητα της αγάπης και τη λατρεία του Θεού ως πρότυπο της δικής Του αθανασίας. Ως εκ τούτου, τίποτε λιγότερο από τη «τέλεια αγάπη» που βιώνετε-σε κάθε επίπεδο της ύπαρξη σας–μέσα σε αυτό το σφραγισμένο οικοσύστημα, εσείς και μόνο εσείς το έχετε εμφυτέψει. Ως εκ τούτου, εσείς έχετε επίσης τη δύναμη να το αφαιρέσετε από το σώμα σας, το μυαλό, την αύρα, κλπ. Αφού υιοθετήστε αυτό το σύστημα πεποιθήσεων, θα ξεπεράσετε τη μεγαλύτερη ψευδαίσθηση και θα έχετε καλύτερο αυτοέλεγχο, ώστε να λάβετε όλη την απαραίτητη βοήθεια που θα σας δοθεί.

Το συναισθηματικό σώμα έχει μια κλιμακωτή δομή. Καθώς αρχίζει να ξεπαγώνει, ο θυμός είναι το πρώτο συναίσθημα που είναι προσβάσιμο. Επειδή βρίσκεται στην επιφάνεια μιας συναισθηματικής αρνητικότητας που κοχλάζει, είναι αυτό που επίσης φανερά προβάλλεται στους άλλους το περισσότερο, καθώς και ότι άθελα εκτοξεύει τις ραφές της καρδιάς και της συνείδησης, που ήταν σε λήθαργο, με θύματα τους άλλους. Το βαθύτερο επίπεδο έλλειψης συναισθημάτων, είναι η θλίψη. Υπάρχουν πολλοί λίγοι άνθρωποι στη γη, που περατώνουν κανονικά το σβήσιμο και την εκκαθάριση της οργής τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτοί είναι οι λόγοι που με παρατρέπουν να εστιάσω τη συζήτηση μου, στο πως πρέπει να μετατρέψουμε υπεύθυνα και να αποβάλλουμε το θυμό, παρόλο που οι τεχνικές αυτές μπορούν εξίσου να χρησιμοποιηθούν για τη μελαγχολία, τη θλίψη, τη κατάθλιψη, την απογοήτευση, το πόθο και πολλά άλλα.

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης εξέλιξης στη συνείδηση. Το να προσποιείται κανείς ότι δεν έχει ή δεν αισθάνεται καθόλου θυμό, δεν διαλύει ούτε απορρίπτει το θυμό – ούτε το να λέμε, ‘’Τα πάντα είναι η αγάπη, τα πάντα είναι θαυμάσια’’ , θα εξαφανίσει το θυμό. Τα ‘’ευσεβείς’’ χείλη, δεν κάνουν μια ‘’ευσεβείς’’ καρδιά. Ενώ οι επιβεβαιώσεις και τα μάντρα είναι σίγουρα ισχυρά εργαλεία για τη θεραπεία και τη μετατροπή, αυτά (από μόνα τους) δεν είναι αρκετά. ‘Όποιος νομίζει πως είναι αρκετά, ζει σε μια πολύ βαθιά κατάσταση άρνησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.