Η δεύτερη τεχνική είναι να κατευθυνθεί η ενέργεια του θυμού μέσα από τη σωματική κούραση ή άσκηση. Υπάρχουν δυο εξαιρετικά οχήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήστε για να επιτευχθεί αυτό. Το πρώτο είναι να συμμετάσχετε σε ένα από τα αγαπημένα σας σπορ ή δραστηριότητες– τρέξιμο, κολύμβηση, άρση βαρών, ρόλερ-μπλέιντ, κλπ. Σε αυτή τη περίπτωση διοχετεύετε και κυριολεκτικά μετατρέπετε την αρνητική (μη- αγάπη) σε υγιής και κατάλληλη.

Το άλλο όχημα στη τεχνικά φυσική άσκηση είναι να διοχετεύσετε το θυμό σας σε κάποιο πρότζεκτ του σπιτιού: βάψιμο, κατασκευές, καθαρισμό, κηπουρική. Επιλέγοντας ένα πρότζεκτ που είναι σωματικά απαιτητικό ή χρονοβόρο, ή κάτι που σας κάνει συνεχώς να χρονοτριβείτε, είναι η καλύτερη επιλογή για τέτοιου είδους μετασχηματισμού. Σε αυτή τη πρακτική, η αρνητική ενέργεια (θυμός), πάλι μετατρέπεται σε θετική ενέργεια (αγάπη).

Η τρίτη τεχνική είναι από τις αγαπημένες μου, αν και η κάθε μια, μπορεί αναλόγως τη περίπτωση να σας ταιριάζει. Σε αυτή τη τελική τεχνική πρέπει να προβείτε στην υπηρεσία. Όταν δείτε πως μένετε ‘’κολλημένοι’’ (ένας βολικός ευφημισμός για την απροθυμία) στο θυμό σας, επιλέξετε να κάνετε κάτι για κάποιον άλλον, το οποίο είναι ένα μέσο για να μετατρέψετε το θυμό σας, και, ως εκ τούτου για να επιστρέψετε σε έναν αγαπημένο χώρο. Όσο πιο μεγάλη η αρνητική ενέργεια που χρειάζεται να εκκαθαριστεί, τόσο περισσότερη βοήθεια θα πρέπει να παρέχεται στον συνάνθρωπο σας.

Για να απαλλαχτείτε από το θυμό ‘’που έχει κολλήσει στις ρωγμές της συνείδησης σας’’ και γίνετε όλο και πιο ενοχλητικός, υπάρχουν επιλογές σε δραστηριότητες που κανονικά δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να τις κάνετε για κάποιον άλλον. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: Να πάμε στο σπίτι του φίλου μας και να μαγειρέψουμε ένα δείπνο για όλη την οικογένεια ( να πλύνουμε και τα πιάτα μετά); Να κλαδέψουμε και να καθαρίσουμε το κήπο κάποιου; Να βοηθήσουμε στη μπουγάδα και στο σιδέρωμα κάποιου συνανθρώπου μας; Να πλύνουμε και να κερώσουμε το αυτοκίνητο του γείτονα; και ο κατάλογος συνεχίζεται……

Leave a Reply

Your email address will not be published.