Οι δέκα πιο τοξικοί τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος

Από τη Marcia Sirota

Είναι εύκολο να χάνουμε πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να ασχοληθούμε με ορισμένους τύπους ανθρώπων. Αυτά τα ενοχλητικά άτομα δημιουργούν σύγκρουση και αναταραχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να κολλήσετε σε δύσκολες και ανικανοποίητες σχέσεις. Τα παιδιά συχνά δεν έχουν επιλογή με ποιόν να συναναστραφούν, αλλά οι ενήλικες όμως έχουν τη δυνατότητα επιλογής. Εδώ είναι οι δέκα τύποι ατόμων πρέπει να αποφεύγετε:

1 . Το “Ηφαίστειο “. Αυτό το άτομο κουβαλάει μπόλικο θυμό ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Αργά ή γρήγορα το ηφαίστειο θα εκραγεί, διασκορπίζοντας καυτή λάβα πάνω σας. Η οργή του είναι πάντα δυσανάλογη σε σχέση με ό, τι συμβαίνει σε αυτό. Θα καταλήξετε να είστε συνέχεια σε ετοιμότητα να μην εξοργίσετε αυτό το άτομο, όταν αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να φύγετε μακριά.

2 . Ο “Γητευτής” αλλιώς γνωστός ως επιτήδειος. Αυτός ο τύπος του ατόμου μπορεί να φαίνεται ελκυστικός και να ξέρει να πει όλα τα σωστά πράγματα, αλλά ολόκληρος ο λόγος της ύπαρξής τους είναι να επινοήσουν τον τρόπο που θα πάρουν αυτό που θέλουν. Είναι οι ψεύτες με το γοητευτικό χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Καταφέρνουν να εξαπατήσουν, να κλέψουν, να χειραγωγήσουν και να εκμεταλλευτούν. Παραβιάζουν συνέχεια τους κανόνες με φινέτσα, χωρίς καμία τύψη, πιστεύοντας ότι μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι για πάντα.

3 . Ο “Ναρκισσιστής”. Αυτό το άτομο έχει τον εαυτό του πάνω από όλους τους άλλους. Αρχικά, μπορεί να φαίνεται ωραίο, αλλά τελικά θα συνειδητοποιήσετε ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματά του, είναι τα μόνα που έχουν σημασία για αυτό. Θα σας απογοητεύσει όταν χρειαστείτε την υποστήριξή του και θα στραφεί εναντίον σας θυμωμένα αν κατά λάθος ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες αντί για τις δικές του.

 

4 . Η “Βασίλισσα του Δράματος“. Αυτός ο χαρακτήρας χρειάζεται να είναι το κέντρο της προσοχής όλων ή να δημιουργεί μια κρίση όπου πηγαίνει. Είτε έχουν πρόβλημα και απαιτούν να διασωθούν, είτε κάνουν δύσκολη τη ζωή των άλλων ανθρώπων. Συχνά στρέφουν τον έναν άνθρωπο εναντίον του άλλου και μετά κάθονται και απολαμβάνουν τον καυγά.

5 . Ο “Κυνικός “. Αυτό το θυμωμένο, πικρόχολο άτομο βλέπει παντού το κακό, ωστόσο η στάση του δεν είναι παρά ένα μηχανισμός άμυνας απέναντι στην αίσθηση του πόσο ευάλωτοι είναι στην πραγματικότητα. Έχουν ασυνείδητα αποφασίσει ότι η αρνητικότητα και η απαισιοδοξία θα τους προστατέψει ώστε να μην πληγωθούν. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά αυτή η ανόητη συμπεριφορά τους πληγώνει όλους τους άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.