6 . Ο “Παραπονιάρης”. Αυτό το άτομο κατηγορεί όλους τους άλλους για οτιδήποτε πηγαίνει στραβά στη ζωή του. Επειδή αρνούνται να είναι υπόλογοι για τις συνέπειες των επιλογών τους, συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν την ίδια λάθη επ΄άπειρον, κατηγορώντας τους γύρω τους ότι αυτοί τους προκαλούν όλα τα δεινά τους .

7 . Το “Λαμόγιο”. Αυτός είναι ένας άξεστος επιτηδευματίας και κοινωνικός αναρριχητής που σας βλέπουν ως ένα σκαλοπάτι στην σκάλα τους προς την επιτυχία. Δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να έχει τα χρήματα, τη δύναμη και την κοινωνική κατάσταση που ποθεί. Όλες οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις είναι στρατηγικά σχεδιασμένες για να μεγιστοποιήσουν την πρόσβασή του στον τρόπο ζωής που φιλοδοξεί να πετύχει. Είναι ανίκανος να αγαπήσει αληθινά.

8 . Ο “Επαναστάτης χωρίς αιτία“. Είναι ο επαναστάτης, ο κοινωνικός παραβάτης, ο αντισυμβατικός. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό, αλλά πολύ γρήγορα γίνεται σαφές ότι η απερίσκεπτη αδιαφορία τους για την ευημερία τη δική τους και όλων των άλλων είναι επιζήμια και απωθητική. Ακόμα κι αν είναι πρόθυμος να υποστεί τις συνέπειες της παρορμητικότητάς του, εσείς δεν είστε υποχρεωμένοι.

9 . Ο “Ονειροπόλος”. Αυτό το άτομο έχει πάντα το επόμενο μεγάλο μυστικό της επιτυχίας ακριβώς στα χέρια του. Είναι γεμάτο από μεγάλες ιδέες και σχέδια, αλλά ότι και να κάνει, οδηγείται σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Θέτοντας τον εαυτό σας κοντά σε αυτό το πλοίο που βυθίζεται κινδυνεύετε να καταποντιστείτε μαζί του.

10 . Ο “Χαμένος”. Αυτό το άτομο είναι μια σύγχρονη εκδοχή του PeterPan. Αρνείται να μεγαλώσει και αντ ‘αυτού, προσπαθεί να κάνει τους φίλους του και τους αγαπημένους τους να τον αναλάβουν συναισθηματικά και οικονομικά. Αυτό το αιώνιο παιδί θα μπορούσε πραγματικά να μεγαλώσει αν το θελήσει, αλλά επειδή ποτέ δεν θα αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό του, θα είναι για σας ένα βάρος για πάντα.

Εφόσον μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτούς τους δέκα προβληματικούς τύπους προσωπικότητας, θα είστε σε θέση να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αν σας τύχουν στην ζωή σας. Αντί να εμπλακείτε σε μια απογοητευτική ή ανυπόφορη αλληλεπίδραση με περιττό δράμα και περιπλοκές, μπορείτε να αποφύγετε εντελώς αυτούς τους ταραχοποιούς.

Μετάφραση Κατερίνα Παρασκευοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published.