Δεν βιαζόμαστε να παντρευτούμε μόνο και μόνο επειδή οι κοινωνικές επιταγές μας το επιβάλλουν. Δεν φοβόμαστε να περιμένουμε μήπως και ο σύντροφός μας , μας αντικαταστήσει με άλλον, ή ανακαλύψει ότι έκανε λάθος που επέλεξε να σχετιστεί μαζί μας. Όταν με ηρεμία και μεθοδικότητα προετοιμάζουμε τις συνθήκες για μια ζωή με το άτομο που είμαστε ερωτευμένοι, η βιασύνη θα πρέπει να υπάρχει μόνο στην επιθυμία για αφοσίωση και πίστη απέναντι στο άλλο άτομο. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας όσον αφορά τους λόγους που θέλουμε να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο κυριολεκτικά ή διαδραστικά αντίθετα από το να περιμένουμε μέχρι συγκεκριμένες καταστάσεις συνθηκολογήσουν ώστε να γίνουν οι συνθήκες πιο ευχάριστες και απλούστερες σε στρατηγικό επίπεδο.

Η ενέργεια που εξαπλώνεται είναι δίχως τέλος και η αγάπη που μας δένει δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και οποιοδήποτε άλλο επιφανειακό στερεότυπο όπου η κοινωνία μας θεωρεί υποχρεωτικό πρέπει. Όταν αγαπάμε πραγματικά δεν περιμένουμε ανταπόδοση απλά απολαμβάνουμε το συναίσθημα μας στιγμή τη στιγμή έχοντας εμπιστοσύνη ότι εάν είναι η αγάπη αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μονοπατιού που έχουμε επιλέξει τότε θα βρει τον τρόπο να επιβιώσει. Το σύμπαν θα συνωμοτήσει ώστε η αγάπη αυτή να εκφράζεται συνεχώς κάτω από το πρίσμα της ενοποίησης.

Όταν αγαπούμε πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μαζί με τον αγαπημένο μας, και χρησιμοποιούμε αυτή την θετική ενέργεια για να είμαστε χαρούμενοι αλλά και για να προβάλλουμε τις αξίες της ανθρωπότητας όπου πολλοί συχνά ξεχνιούνται λόγω των αλληλοσπαραγμών. Μια ουσιαστική αγάπη λειτουργεί ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Η αγάπη μπορεί να μας εμφανιστεί στις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις ή μπορεί να μας ξανά επισκεφθεί μετά από χρόνια από τη πρώτη της εμφάνιση όπου μπορεί τότε οι συνθήκες να μην επέτρεπαν την ανάπτυξη της αλλά αυτή τη στιγμή να είναι καταλληλότερες ώστε να ανθίσει. Η αγάπη μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή και αν εμείς την απαρνηθούμε, δεν δίνουμε την ευκαιρία στο σύμπαν να ευημερήσει μέσω της ενέργειας της αγάπης μας. Όταν αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε την αξία της αληθινής και αγνής αγάπης τότε στερούμε από το σύμπαν από τα στοιχεία που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ειρήνη και αγάπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.