Αλλάξτε τη ζωή σας με Έξι εύκολα βήματα

Καθημερινή Σοφία για την ψυχή

Από τον GaryQuinn ©

Κάθε ένας από εμάς έχει κληθεί στη ζωή για να δημιουργήσει και να συνεισφέρει στoν κόσμο.

Κάθε ένας από μας γεννήθηκε με ένα σκοπό ο οποίος προσελκύει σε μας τους ανθρώπους, τους τόπους, τα γεγονότα και τις ευκαιρίες που θα εκπληρώσουν το πεπρωμένο μας.

Πόση ενέργεια χάνετε σε καθημερινή βάση ανησυχώντας για πράγματα στα οποία δεν έχετε απολύτως κανέναν έλεγχο; Απλά φανταστείτε στο μυαλό σας να μετατρέπετε αυτήν την ανησυχία σε δύναμη, στη δύναμη να είστε άφοβοι στη ζωή, στη δύναμη να μπορείτε να διαγράφετε το άγχος και τον φόβο. Απλά φανταστείτε τι θα μπορούσατε να πετύχετε αν μετατρέψετε την ανησυχία σε θάρρος και δύναμη.

Η ευτυχία είναι κάτι που ο καθένας ερμηνεύει με έναν διαφορετικό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους ευτυχείς, όταν οι σχέσεις τους λειτουργούν. Άλλοι βλέπουν την ευτυχία απλά δίνοντας σε άλλους. Η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να σκεφτούμε για τον εαυτό μας, το που είμαστε σε αυτόν τον κόσμο και ο κόσμος γύρω μας και πώς μπορούμε να δράσουμε σε αυτόν τον κόσμο, πράγμα που διαφοροποιεί τους χαρούμενους ανθρώπους από τις λιγότερο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Αν κρίνετε την κατάσταση σας σαν κακή για εσάς, αυτό είναι δυστυχία. Αν κρίνετε την κατάστασή σας τόσο καλή για εσάς, αυτό είναι ευτυχία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικούς όρους για να περιγράψουν τα συναισθήματα με τα οποία είναι καλά οι ίδιοι. Για κάποιον μπορεί να είναι ενθουσιασμός, πάθος, χαρά, ικανοποίηση, ελευθερία, αίσθημα πλήρους ζωντάνιας με έμπνευση και χαρά. Για κάποιον άλλον θα μπορούσε να είναι κάτι πιο ειρηνικό, εσωτερικό, δυνατό, και ελπιδοφόρο που να προσφέρει ένα συναίσθημα εσωτερικής πληρότητας και γαλήνης. Όπως και να το ονομάζετε, σημασία έχει να αισθάνεστε εσείς καλά με αυτό.

Ο καθένας από εμάς έχει την ελευθερία να ζήσει όπως ακριβώς έχει επιλέξει. Όταν κάνουμε μια επιλογή, αυτή υποστηρίζεται με όλη τη θέληση, την πρόθεση και το νόμο του Σύμπαντος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτόν τον συμπαντικό νόμο δεν υπάρχουν όρια και στη δική μας ζωή. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ζωή για τους εαυτούς μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.