Τρίτο βήμα: Πραγματοποιείστε τα όνειρά σας

Πολλές από τις επιλογές μας καθοδηγούνται από τις απαιτήσεις του χώρου και χρόνου, τις απαιτήσεις του σώματός μας, και ούτω καθεξής. Αλλά κάτω από όλα αυτό είναι κάτι που από καιρό σε καιρό αναδύεται στην επιφάνεια. Τι είναι αυτό λοιπόν που πίσω από όλα αυτά αποκαλύπτεται? Το πρώτο είναι η συνειδητοποίηση ότι από πάντα είμαστε συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό μας εαυτό. Το δεύτερο είναι η ενθύμηση της αιώνιας πορείας στην οποία είμαστε δεσμευμένοι.

Όταν κάνουμε μια στιγμιαία επιλογή σύμφωνη με την πρόθεση της ψυχής μας, αισθανόμαστε ένα παράξενο συναίσθημα εσωτερικής ικανοποίησης να συμβαίνει μέσα μας. Όταν όμως κάνουμε μια επιλογή που μας εκτρέπει, τότε έχουμε ένα περίεργο συναίσθημα. Βέβαια η ίδια η πρόθεση της ψυχής εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουμε και δημιουργούμε σε πολλά επίπεδα… Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως: Τα πράγματα που κάνω μου φέρνουν χαρά; Μήπως η εσωτερική φωνή μου, μου λέει να κάνω κάτι διαφορετικό; Ο πράξεις μου έχουν αληθινή σημασία για μένα; Μήπως η διαίσθησή μου, μου λέει ότι ίσως θα πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου; Να βρω μια νέα θέση εργασίας; Να διακόψω τη σχέση μου; Το κλειδί είναι να ακούσουμε πραγματικά τις καρδιές και τα μυαλά μας, τα συναισθήματά μας και τις αισθήσεις μας.

Να ξοδεύετε αποκλειστικά τον χρόνο σας μόνο με εκείνους που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Είναι επίσης σημαντικό να διαβαθμίζετε τα πράγματα σε μια προοπτική. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε τώρα θα εξακολουθεί να σας ενοχλεί σε ένα χρόνο από τώρα ή την επόμενη εβδομάδα ή σε μια ώρα. Σκεφτείτε θετικά! Ενισχύστε τις προοπτικές σας! Είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι που ζουν σε ροζ συννεφάκια – οι άνθρωποι δηλαδή που περιμένουν πάντα τα πράγματα ότι θα τους πάνε καλά – λένε οι ίδιοι για τους εαυτούς τους ότι είναι πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο επιρρεπείς σε ψυχολογική δυσφορία. Ενώ ο καθένας από εμάς γεννιέται με μια τάση προς την αισιοδοξία – ή απαισιοδοξία – μπορείτε να διδάξετε τον εαυτό σας να μετατοπίσει τη στάση σας για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας !

Όπως είπε κάποτε ο Γκαίτε, “Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι ότι μπορείς να το κάνεις, ξεκίνα το! Η τόλμη έχει τη μεγαλοφυΐα, τη μαγεία και τη δύναμη σε αυτό. “

Τέταρτο βήμα: Δημιουργείστε την καλύτερη ζωή που εσείς μπορείτε

Για να κρατήσετε τη ζωή σας όσο καλύτερη εσείς μπορείτε, θα πρέπει να την διατηρήσετε σαν έναν κήπο με υπέροχα λουλούδια. Είναι μία εργασία σταθερή. Επειδή ακριβώς έχετε έναν πανέμορφο κήπο, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε να εργάζεστε σε αυτόν. Απαιτείται δεξιότητα να τον διατηρήσετε ανθισμένο. Θα μπορέσετε να τον απολαύσετε ακόμη περισσότερο αν τον μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας. Θα χρειαστεί να μοιραστείτε τη χαρά σας με τους άλλους. Περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί με τους φίλους σας, την οικογένεια σας ή τους ερωτικούς σας συντρόφους υποστηρίζετε την βελτίωση τη ζωής σας. Είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους γύρω μας που μας νοιάζονται και τους νοιαζόμαστε. Μοιραστείτε τις συγκινήσεις σας, τις περιπέτειες και τις καθημερινές δραστηριότητές σας με ένα πρόσωπο που αγαπάτε. Θα δώσει στη ζωή σας νέο νόημα .

Πέμπτο βήμα: Να πιστεύετε και θα λαμβάνετε

Ο νόμος της έλξης αποδεικνύει ότι έλκουμε στον εαυτό μας τις εμπειρίες αυτές που συσχετίζονται άμεσα με τις σκέψεις μας. Όταν έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που φοβόμαστε, θα προσελκύσει ακριβώς τα πράγματα που φοβόμαστε. Όταν σκεφτόμαστε για το τι δεν θέλουμε, θα προσελκύσει στη ζωή μας τα πράγματα ή εμπειρίες που δεν θέλουμε. Όταν ζούμε τη ζωή μας χωρίς συνειδητότητα, έχουμε την τάση να βλέπουμε τα πράγματα από την αρνητική τους πλευρά σε σχέση με αυτό που πραγματικά θέλουμε και που αποτελεί τη δική μας αλήθεια. Όταν λοιπόν παρατηρούμε ότι οι σκέψεις μας παρασύρονται πίσω στις παλιές μας πεποιθήσεις του φόβου, της κενότητας και των περιορισμών, έχουμε την επιλογή να δραστηριοποιήσουμε την ψυχική μας δύναμη και να επαναφέρουμε τις σκέψεις μας ξανά σε μια υγιή και θετική θέση. Η πρόκληση είναι να μπορέσουμε να εστιάσουμε τις σκέψεις μας με σαφήνεια, θετικότητα και σταθερότητα σε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Αν πιστεύετε σε κάτι τόσο πολύ, θα το λάβετε τελικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.