Σκορπιός
Η Υπόσταση του Μέσα και του Έξω…!

Μία πτυχή του εαυτού σου, αυτή που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξωστρεφείς και επιθυμεί την αλληλεπίδραση με τον κόσμο μέσα στον οποίο βρίσκεσαι, έχει μάθει να ζει και να απολαμβάνει όλα αυτά που έχει την ευκαιρία να ζήσει…. Μία άλλη πτυχή σου όμως, έχει την τάση για εμβάθυνση και ένα είδους εσωστρέφειας μέσα από την οποία μπορεί να έρθει σε ποιο βαθειά επαφή με αυτό που αισθάνεσαι ότι είσαι ως άνθρωπος και ως ύπαρξη γενικότερα. Θεωρητικά τουλάχιστον αυτές οι δύο πτυχές θα έπρεπε να είναι… «ένα και το αυτό…». Θα έπρεπε να είναι ταυτισμένες και να λειτουργούν σαν ένα κομμάτι του εαυτού σου που ξέρει να βρίσκεται μέσα και έξω ταυτόχρονα.
Εσύ που τώρα βιώνεις κατά κάποιο τρόπο αυτήν την εσωτερική διχοτόμηση, νοιώθεις ότι με ένα μέρος του εαυτού σου αλληλεπιδράς με τον κόσμο και με ένα άλλο βιώνεις και ανακαλύπτεις τις βαθύτερες ανάγκες σου που ψάχνεις ένα τρόπο ή να τις καλύψεις ή να απελευθερωθείς από αυτές αφομοιώνοντας το μάθημα που έχουν να σου δώσουν.
Στα οικονομικά σου έρχεσαι αντιμέτωπος ή αντιμέτωπη με κάποια λάθη που έχεις κάνει σε αυτόν τον τομέα στο παρελθόν αλλά αυτά δεν μπορούν πλέον να σε επηρεάσουν αντικειμενικά γιατί μπορείς και διαχειρίζεσαι αυτόν τον τομέα πλέον με διαφορετικό τρόπο. Μία οικονομική επιτυχία που ίσως και να μην την περιμένεις, σου έρχεται και οφείλεις να την αξιοποιήσεις στον βαθμό που μπορείς. Αν περιμένεις μία βοήθεια, αυτή μπορεί να καθυστερήσει γιατί κάτι δεν είναι ξεκάθαρο μέσα σου και μέσα από αυτό… δύσκολα θα την ελκύσεις. Αν έχεις νομικά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, τώρα να έχεις υπόψη σου ότι μπορείς να έρθεις σε ένα συμβιβασμό. Κάποια χρήματα που δεν υπάρχουν πλέον… σε απασχολούν. Πάρε το εσωτερικό μάθημα για όλα αυτά που σε απασχολούν σε αυτόν τον τομέα και άρχισε να σκέφτεσαι πιο πρακτικά…
Αν δεν έχεις σχέση και πραγματικά νοιώθεις ότι έχεις αφήσει πίσω σου όλες τις πολλά υποσχόμενες «μνήμες», τότε τώρα είσαι και νοιώθεις ελεύθερος ή ελεύθερη να συνεχίσεις μπροστά σε αυτό που σου έρχεται. Μέσα σε αυτήν την περίοδο μην απορρίψεις και μην αποφύγεις να συμμετέχεις σε όλα αυτά που θα προσκληθείς να συμμετέχεις. Μέσα σε κάποιες από αυτές τις «προσκλήσεις» θα συναντήσεις αυτό που περιμένεις. Μπορεί αρχικά να μην αναγνωρίσεις αυτό που τώρα έλκεις, αλλά είναι καλό και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις από την πλευρά σου είναι να δώσεις την ευκαιρία στα πράγματα να σου δείξουν αυτό που ψάχνεις γιατί σε λίγο θα το δεις μπροστά σου.
Ο τομέας της εργασίας σας, για τους περισσότερους και τις περισσότερες από εσάς είναι σταθερός και αφήνετε την ρουτίνα να σας οδηγήσει στην αίσθηση ασφάλειας που έχετε ανάγκη να νοιώθετε τις στιγμές που αναρωτιέστε… Για κάποιους λιγότερους όμως από εσάς, κάτι τελειώνει και κάποια στιγμή θα κληθείτε να αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε στην συνέχεια. Μία σημαντική επαγγελματική πρόταση θα πρέπει τώρα να την σκεφτείς αντικειμενικά. Ακολούθα αυτό που μπορεί να είναι για σένα αυτό που νομίζεις ότι ψάχνεις. Αν αυτό είναι εστιασμένο θα έχει το αποτέλεσμα που ψάχνεις. Αν όχι, απλά θα μπεις σε έναν καινούργιο κύκλο ίδιο με τον προηγούμενο. Όπως κι αν έχει, η επαγγελματική προοπτική που θέλεις υπάρχει και θα μπορέσεις να την αξιοποιήσεις όταν θα μπορέσεις να την δεις.
Μερικές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα βασανιστικό αυτό που μπορεί να βιώνει ένας άνθρωπος που άλλα σκέφτεται και αισθάνεται και άλλα εξωτερικεύει πρακτικά στην ζωή του.
Μην αφήσεις αυτούς τους εσωτερικούς προβληματισμούς να αποκτήσουν υπόσταση πιο δυνατή από την δική σου. Πιο απλά δεν μπορεί να περιγραφεί. Τις στιγμές που θέλεις να νοιώθεις ότι μπορείς να ζεις την ζωή σου ως άνθρωπος, θα πρέπει να εστιάζεσαι έξω από σένα, σε αυτό που είσαι και σε αυτό που ήδη ζεις και που ήδη το κάνεις καλύτερο…
…μέσα από αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι…
…όταν κοιτάς τον κόσμο αυτό με τα μάτια ανοιχτά…

Leave a Reply

Your email address will not be published.