10 Ερωτήσεις σε άτομα που αγαπούν το πνεύμα

Με ευκαιρία την έκδοση του Βιβλίου της αλλά και το φεστιβαλ που διοργανώνει στριμώξαμε την Shakila Ιωάννα Μπράτη για λίγα λεπτά και τις ξεκλέψαμε κάποιες απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που οι απαντήσεις θα σας απασχολήσουν αρκετά.

1) Απο πότε αρχίσατε να έχετε ενδιαφέρον για τα ορυκτά και τις πέτρες και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες; Όταν μου κάνουν αυτήν την ερώτηση θέλω να απαντήσω «από πάντα», όσο περίεργο και αν ακούγεται. Παρόλα αυτά, η πρακτική μου εξερεύνηση ξεκίνησε περίπου 20 χρόνια πριν.

2) Πιστεύετε ότι υπάρχουν πράγματα στο χώρο που ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει ή ότι έχουν βρει οι παλιοί έχει εξαντλήσει το θέμα και εμείς απλά επαναλαμβάνουμε τη παλιά γνώση;

Η γνώση όντως κάνει κύκλους πολλές φορές, αλλά η κάθε εποχή, με τα κοινωνικά θέματα που την επηρεάζουν εκείνη τη χρονική στιγμή, οι διαφορετικές κουλτούρες αλλά και η εξέλιξη του ίδιου του ανθρώπου, διαφοροποιούν αυτές τις γνώσεις και τις εμποτίζουν με νέες πληροφορίες.

3) Στη σημερινή κοινωνία έχουμε αποκοπεί απο τη γη και απο το κόσμο γύρω μας αυτό έχει οδηγήσει σε μία αποκοπή και απο τον ίδιο μας τον εαυτό; Η αποκοπή από τη φύση θεωρώ ότι έκανε τον άνθρωπο να νοσήσει σε ένα συναισθηματικό επίπεδο, που με τη σειρά του επηρέασε και το φυσικό επίπεδο. Τα ευνουχισμένα συναισθήματα βρήκαν μία λύτρωση σε νεκρές εικόνες, που απομάκρυναν τον άνθρωπο, όχι μόνο από τη φύση και το συνάνθρωπό του, αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν ένας άνθρωπος αποκοπεί από ένα από αυτά, τα υπόλοιπα θα επηρεαστούν με κάποιον τρόπο. Είμαστε ένας μικρόκοσμος της φύσης, ένας κήπος που χρειάζεται να καλλιεργηθεί, όπως η συναισθηματική μας νοημοσύνη οπως ένα ορυχείο από όπου που χρειάζεται να εξορύξουμε τα διαμάντια μας οπως γίνεται και σε ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο, όπου θα μετατρέψουμε τη σκιά σε φως, έναν ποταμό που ρέει ελεύθερα, όπως χρειάζεται να ρέει μέσα μας η ενέργεια.

 

 

4) Την Κυριακή 1.11 έχετε ένα Festival στη Θεά στο The Hub Events πως σας ήρθε αυτή η ιδέα; Η ιδέα μου ήρθε μετά από ένα ταξίδι μου στο Glastonbury, όπου πήγα για να συναντήσω αντίστοιχες εκδηλώσεις. Με εντυπωσίασε η δυναμική, η χαρά, η ενότητα που συνάντησα. Ένιωσα πως ο τόπος μας έχει παρόμοια υλικά και έτσι γεννήθηκε μέσα μου αυτή η παρόρμηση να μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τις αντίστοιχες ποιότητες.

 

 

5) Πιστεύετε ότι μετά την φεμινιστική επανάσταση παραμένει ο άνθρωπος να είναι αποκομμένος απο τη θεά Τα προβλήματα θεωρώ εμφανίστηκαν γιατί η γυναίκα, μετά από τόσα χρόνια καταπίεσης, φυσικής και συναισθηματικής, έχασε τις ποιότητες που την αντιπροσώπευαν. Έτσι, ενστικτωδώς αντέγραψε τις αρσενικές ποιότητες και οδηγήθηκε σε μονοπάτια που δεν την αντιπροσωπεύουν και τόσο.

 

 

6) Στο νέο σου βιβλίο απο τις Εκδόσεις Ψαρά τι ήθελες να μοιραστείς με το κόσμο, πότε αποφάσισες να γράψεις βιβλίο και τι σε ώθησε; Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι και βοηθώ στην ίαση ενός ανθρώπου είναι ολιστική. Ενώνω πολλές διαφορετικές τεχνικές, που όμως συνδυάζονται αρμονικά, όπως τη θεωρία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής με τα ορυκτά, τα βελονιστικά σημεία με το εκκρεμές. Η γνώση είναι άπειρη και χρειάζεται να γίνουμε δημιουργικοί για να εμβαθύνουμε σε αυτήν.

 

 

7) Η Ελλάδα και ο κόσμος όλος βρίσκονται σε κρίση τι πιστεύεις ότι δεν πάει καλά; Λάθος προτεραιότητες και επιλογές, αλλά εδώ έρχομαι ξανά στην ερώτηση τρία: δεν μπορούμε να επιλέξουμε σωστά, όταν ένα από τα τρία βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, γιατί η διάκριση μπλοκάρεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που θα μπορούσα να προτείνω είναι περισσότερη ειλικρίνεια με τον εαυτό μας και τη διάθεσή μας να κάνουμε πράξεις για αυτόν.

 

 

8) Λόγω αυτών των θεμάτων αλλά και προβλημάτων γενικά της κοινωνίας αρκετοί άνθρωποι έχουν αρκετά προβλήματα στη ζωή τους ποια είναι τα πιο συνήθη θέματα που έρχονται στο γραφείο σου; Η ανάγκη να βρουν τον εαυτό τους. Όποιο τελικά και αν φέρνουν ως ζήτημα, η ρίζα είναι αυτό. Όλα τα θέματα ξεκινούν από την εσωτερική τριβή, που όμως προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη σπίθα της αυτογνωσίας.

 

 

9) Θα θέλαμε να μας μοιραστείς 3 σημαντικά πετρώματα που θεωρείς ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει Ένας κρύσταλλος Χαλαζίας, γιατί μπορεί να γειώνει μέσα μας το αγνό φως του Σύμπαντος, μία μαύρη Τουρμαλίνη, γιατί μπορεί να μας προστατεύει από αρνητικές επιρροές και να μας κρατά έτσι ασφαλείς και ένα ροζ Χαλαζία, για να καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα και να γαληνεύει την καρδιά σε όλα της τα επίπεδα.

 

10) Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα σχέδιά μου περιλαμβάνουν την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου που έχω τελειώσει, τη δημιουργία ενός μεγάλου Φεστιβάλ εκτός Αθήνας και την οργάνωση ενός site που θα έχει σκοπό να μας μαθαίνει νέα πράγματα. Ότι και αν δημιουργώ, έχει μέσα του τη διάθεση για σύνδεση, ενοποίηση, μοίρασμα. Ελπίζω αυτά να είναι στοιχεία που ασκούν κάλεσμα και στους υπόλοιπους ανθρώπους, γιατί πιστεύω βαθιά πως αυτές οι ποιότητες είναι το γιατρικό του τόπου μας…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.