« Όταν οι μέρες τις αργίας τελείωσαν και βγήκα από το δωμάτιο μου, κλήθηκα μονάχα για τους λογαριασμούς της προηγούμενης ημέρα. ​​Εξήγησα στον υπάλληλο ότι είχα περιοριστεί στο δωμάτιό μου για τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και δεν είχα αποδώσει κανέναν λογαριασμό για το σύνολο αυτής της περιόδου. Ο υπάλληλος στη συνέχεια κάλεσε δύο πρόσωπα τα οποία ήταν παρόντα κατά το χρόνο που οι λογαριασμοί αποδίδονταν. Ένας από αυτούς μάλιστα μου πρότασσε και το χαρτί το οποίο του είχα πράγματι υπαγορεύσει, λέγοντας ότι θα μπορούσα να ελέγξω αν αυτός ήταν ο λογαριασμός που γράφτηκε από μένα, με το δικό μου χέρι. Όταν εξέτασα εκείνο το χαρτί, το βρήκα να είναι ακριβώς όπως τα είχε πει.

« Σιωπηλά στοχάστηκα τον διδάσκαλο μου Huzur Swami Ji και υποκλίθηκα με απέραντη ευγνωμοσύνη για την Θεοφιλέστατη Εκπροσώπηση Του αντί εμού κατά την απουσία μου και την εκτέλεση της εργασίας που μου είχε ανατεθεί για την εν λόγω περίοδο ».

[ Baba Jaimal Singh, Πνευματική Επιστολές (Beas: RS Ίδρυμα, 1984), σελίδες 13-14. Στο ίδιο βιβλίο του Jaimal Singh αναφέρονται πολλές άλλες εξαιρετικές εμπειρίες bilocation.]

 

Αν και η εμπειρία του Jaimal Singh ήταν εξαιρετική, υπάρχουν και άλλες αναφορές από Μύστες που αναφέρουν παρόμοιες φυσικές εκφάνσεις bilocation. Το σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, είναι ότι οι εμπειρίες αυτές είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας στον Μυστικισμό. Η αξία των αποκαλύψεων του Faqir Chand της « εν άγνοιας » είναι ότι οι περισσότεροι Γκουρού (μπαίνω στον πειρασμό να πω σχεδόν όλοι) στην Ινδία, αλλά και αλλού βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, επιδεικνύουν δηλαδή με ειλικρινές ύφος ψευδώς τα επιτεύγματα τους, στους αφελείς μαθητές τους. Χάριν της καταπληκτικής οξυδέρκειας του ο Faqir δείχνει ότι τα περισσότερα θρησκευτικά Οράματα είναι, στην πραγματικότητα προϊόντα του μυαλού μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.