– Μάθιου Μακόναχευ

Το Περιοδικό ΟΜΤάημς συνέχισε τις συνεντεύξεις και επίσης κάθησε με τον Κεν Κάο, τον Παραγωγό του «Η Θάλασσα των Δεντρών» και μίλησε σχετικά με το πως βοήθησε να γεννηθεί αυτό το πρότζεκτ.

Κρίστοφερ Μπάκ:Απολαύσαμε το έργο πάρα πολύ.Και όταν λέω, ότι ήταν πάρα πολύ εσωτερικά έντονο, και πραγματικά προκαλεί να σκεφτεί κανείς.

Η Θάλασσα των Δέντρων μας υπενθύμισε, κατά κάποιον τρόπο το ταξίδι του Ήρωα μόναχα που το εσωτερικό είναι εξίσου μακρυνό με το εξωτερικό, και μοιάζει να είναι ένα ταξίδι θεραπείας προς το επίκεντρο της καρδιάς του πρωταγωνιστή.Όπως είχε πει και ο Καρλ Γιούνγκ, «Η όραση σου θα γίνει πολύ καθαρή, μόνο όταν κοιτάξεις προς το εσωτερικό της καρδιάς σου.Εκείνος που κοιτά έξω, ονειρεύεται, ενώ εκείνος που κοιτά προς τα μέσα, ξυπνά.».Νομίζουμε, πως η ταινία δημιουργεί με μεγάλη ακρίβεια αυτό το εφέ.

Κέν Κάο: Χαίρομαι πολύ που νιώθετε έτσι.Συμφωνώ με τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό.Ξέρετε είχα μερικές προβολές πρόσφατα, και προφανώς στο πέρασμα του τελευταίου χρόνου  περίπου, και πιστεύω, ότι πολλοί άνθρωπο που έχουν δει την ταινία μοιράζονται παρόμοιες σκέψεις.Είναι απλά υπέροχο.

Κρίστοφερ Μπάκ: Για ποιο λόγο το «Θάλασσα των Δέντρων»? Τι σας έκανε να επιλέξετε αυτό το μέρος, ως το πιο όμορφο μέρος για να αποβιώσει κανείς?

Κεν Κάο: Δεν μπορώ να λάβω έπαινους για αυτό, καθώς είναι εμφανές, ότι πρόκειται για τον Κρίς Σπάρλινγκ που έγραψε και το σενάριο, υπεύθυνος.Αλλά θα έλεγα, ότι ο Κρίς συγράφει την ιδέα του από πολλούς ανθρώπους που πραγματικά επισκέφτονται την Θάλασσα των Δέντρων, η αλλιώς την Αοκιγκαχάρα που πρόκειται για πραγματικό μέρος στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άνθρωπο διαπράττουν αυτοκτονία τις περασμένες δεκαετίες, εάν όχι περισσότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.