Δυστυχώς, όπως όταν είστε και με έναν καταχρηστικό εταίρο, τόσο περισσότερο θα πιστεύετε σε αυτά τα ψέματα, και πλέον η διαβίωση σας θα παγιδευτεί στον φαύλο κύκλο της υπονόμευσης, της υποτέλειας, και της υπενθύμισης ότι είστε σε μια αποτυχία. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον εσωτερικό κριτή (ή τον καταχρηστικό εταίρο) είναι να απορρίψετε τα ψέματα και να αρχίσετε να χτίζετε την αυτοπεποίθησή σας.

Αυτό δεν γίνεται με απλές επιβεβαιώσεις, αλλά κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι τώρα, αλλά και με τη συνέχιση των ουσιαστικών σας στόχων. Αυτό είναι το πέμπτο και το έκτο βήμα για να απαλλαγείτε από αυτή την εσωτερική φωνή της αρνητικότητας.

Κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις κάτι, είτε πρόκειται για μια μικρή ή μεγάλη νίκη, εσείς οι ίδιοι θα την επιβεβαιώσετε και χρησιμοποιήσετε αυτή την καταξίωση για να αναπτύξετε την αυτοπεποίθησή σας, η οποία θα πάει προς την οικοδόμηση και φίμωση του εσωτερικού κριτή σας. Συσσωρεύστε μια σειρά από πολλά τέτοια επιτεύγματα και θα δημιουργηθεί μια αποθήκη απόδειξης ότι είστε πράγματι, ικανός για επιτυχία των προσπαθειών σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.