Η χρωματοθεραπεία θεραπεύει τις ανισορροπίες

Οι διαταραχές αντικοινωνικής προσωπικότητας είναι εμφανείς όταν οι άνθρωποι προκαλούν την εξουσία, δεν ακολουθούν τους κοινωνικούς κανόνες και δεν έχουν τύψεις ή αδιαφορούν για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Αυτές χρειάζονται να ισορροπήσουν με το σκούρο μπλε (indigo) και το κόκκινο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτές τις διαταραχές δεν έχουν συχνά επαφή με τον αληθινό, συναισθηματικό εαυτό τους και χρειάζονται να συνδεθούν νοητικά και συναισθηματικά με το φυσικό τους περιβάλλον.

Οι διαταραχές αποφευκτικής προσωπικότητας μπορούν να συσχετιστούν με υπερβολικό άγχος και με περιπτώσεις που το άτομο έχει υποστεί υπερβολικό έλεγχο και συχνά καταλήγει στο φόβο της κριτικής και σε απροθυμία να εμπλακεί σε ομαδικές δραστηριότητες και γενικά με άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να βοηθηθεί με το πορφυρό και το ασημί, προκαλώντας μια αίσθηση πίστης και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, στους ανθρώπους γύρω τους και στη ζωή γενικότερα.

Η διαταραχή οριακής προσωπικότητας κάνει τους ανθρώπους ασταθείς και παρορμητικούς και καταλήγει σε απειλές ή απόπειρες αυτοκτονίας. Αυτό το θέμα έχει τις ρίζες του στο φόβο της εγκατάλειψης, πράγμα που καθιστά δύσκολο γι’ αυτούς να διατηρήσουν σταθερές σχέσεις. Ένας συνδυασμός πορτοκαλί, πράσινου και μπλε μπορεί να βοηθήσει στο να εγκαθιδρυθούν και να διατηρηθούν κατάλληλα όρια με τους άλλους, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη διαδικασία της ανοιχτής επικοινωνίας με τους άλλους και ηρεμεί τα συναισθήματα.

Οι διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη, μπορούν να βοηθηθούν με το πράσινο και το κόκκινο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη έχουν συναισθήματα λύπης, νιώθουν ότι δεν αξίζουν τίποτα και αυτή είναι μία εξουθενωτική ασθένεια η οποία μπορεί να επανεμφανισθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Χρησιμοποιούμε το κόκκινο για έκλυση ενέργειας και το πράσινο για να συνδέσουμε το άτομο με διανοητικά και συναισθηματικά συστήματα αξιών, τα οποία ενδυναμώνουν την αυταξία, την αυτοπεποίθηση και δίνουν στο άτομο μια αίσθηση σκοπού και ελπίδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.