Οι διαταραχές άγχους, όπως η εμμονική- ψυχαναγκαστική διαταραχή, γενικές διαταραχές άγχους και το μετα- τραυματικό στρες έχουν συχνά τη ρίζα τους σε φυσικό ή συναισθηματικό σοκ ή τραύμα. Μπορεί επίσης να σχετίζονται με αισθήματα αποδυνάμωσης και με μια ανάγκη που έχει γίνει αντιληπτή από το άτομο να ελέγχει τον εαυτό του, τον περίγυρό του και άλλους ανθρώπους. Το πορτοκαλί βοηθά στην απελευθέρωση του σοκ και του τραύματος ενώ δίνει στο άτομο την αίσθηση ότι είναι προστατευμένο. Εκτοξεύει το κουράγιο του και ηρεμεί το μυικό και το νευρικό σύστημα, προκαλώντας μια αίσθηση ενδυνάμωσης και μετριάζοντας τα θέματα ελέγχου.

Οι φοβίες μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα υπερβολικής αυτό- συνείδησης και άγχους. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν αγοραφοβικοί, το οποίο είναι καταστροφικό για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα φυσικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εφίδρωση, ζαλάδα και ναυτία. Όλα αυτά μπορεί να βοηθηθούν χρησιμοποιώντας το ροζ, το σκούρο μπλε (indigo) και το κίτρινο. Αυτά τα χρώματα βοηθούν στο να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και διεγείρουν την ορθολογική συλλογιστική για να βοηθήσουν το άτομο να ξεπεράσει τους φόβους του.

Η διαταραχή της υπερκινητικότητας λόγω ελλειμματικής προσοχής μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα πράσινα και τα μωβ. Το πράσινο βοηθά στη φυσική ηρεμία και στη δόμηση των συναισθημάτων που κατακλύζουν το άτομο, ενώ το μωβ βοηθά στην ηρεμία του πνεύματος ώστε να ξεκουραστεί το σώμα. Το μωβ επίσης βοηθάει στην όξυνση της εστίασης, της προσοχής, της συγκέντρωσης και της αφηρημάδας.

Οι διατροφικές διαταραχές έχουν τη ρίζα τους στο φόβο της απόρριψης, της απώλειας του ελέγχου ή στο συνδυασμό των δύο. Στις διατροφικές διαταραχές, το σώμα χάνει ζωτικότητα και η ικανότητα για διάκριση και αντίληψη χάνονται λόγω της νοητικής εξάντλησης. Το κοραλλί και το χρώμα της λεβάντας μπορούν να βοηθήσουν να αυξηθεί η φυσική ενέργεια, να παρέχουν υποστήριξη και φροντίδα και να αλλάξουν τα συστήματα αξιών ή τα καταστροφικά νοητικά σχήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.