Ακολουθεί ένας κατάλογος με τις περισσότερο διαγνωσμένες διαταραχές και τους χρωματικούς τους συνδυασμούς, που μπορούν να συσχετισθούν με την προτίμηση ή την απόρριψη ενός χρώματος και το πώς βοηθούν στην εξισορρόπηση των συμπτωμάτων των διαταραχών αυτών.

Οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος λειτουργούν καλά με συνδυασμούς του πράσινου, του τυρκουάζ και του μπλε για να βοηθήσουν στην επικοινωνία, στην αποδέσμευση φόβου και στο να επιφέρουν ισορροπία και δομή σε θέματα συμπεριφοράς τα οποία κυριαρχούν στον αυτισμό. Η αποφυγή του κόκκινου θα καταδείξει θέματα αισθήσεων και το πράσινο θα τα εξισορροπήσει. Η ανικανότητα έκφρασης μέσω του λόγου μπορεί να διορθωθεί με το μπλε και το υπέρ- ερεθισμένο ή υπέρ- αναλυτικό μυαλό μπορεί να ηρεμήσει με το τυρκουάζ.

Η σχιζοφρένεια λειτουργεί με συμπτώματα όπως αυταπάτες, παραισθήσεις, ανοργάνωτος λόγος, το να είσαι ανοργάνωτος ή κατατονικός και με συναισθηματική απάθεια. Όλα αυτά τα θέματα μπορούν να βοηθηθούν χρησιμοποιώντας συνδυασμούς του μωβ και του κίτρινου. Το μωβ βοηθά στην οργάνωση και στη δημιουργία πνευματικής οξύτητας και το κίτρινο ηρεμεί την παράνοια και εκτοξεύει τη συναισθηματική ζωτικότητα.

Η διπολική διαταραχή λειτουργεί με την ανάγκη σταθεροποίησης των συναισθημάτων. Το πράσινο της ελιάς μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση με το να ηρεμεί μανιακά επεισόδια και με το να πολεμά τη συναισθηματική κακή σύνδεση λόγω επεισοδίων κατάθλιψης.

Χρωματοθεραπεία για πανικό, φοβίες και άλλα

Οι κρίσεις πανικού συχνά λειτουργούν με αισθήματα σχετικά με έλλειψη ελέγχου και αυτό- ενδυνάμωσης. Αποχρώσεις του κίτρινου και του χρυσού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατευνάσουν το άγχος και να προκαλέσουν αισθήματα αυτοπεποίθησης σε καιρούς όπου ο φόβος και η αδρεναλίνη κυριεύουν τις φυσικές, συναισθηματικές και νοητικές λειτουργίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.