[Bubba Da Free John, The Enlightenment Of The Whole Body (Clearlake: Dawn Horse Press, 1978), page 38.]

 

Η παραπομπή μου για τον Da Kalki δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μια υποστήριξη της αυθεντίας του, δεν είναι έτσι. Αν και είμαι ειλικρινά ένας μεγάλος « οπαδός » των γραπτών του Da Love Ananda, είμαι ένας πολύ σκληρός επικριτής της προσωπικής ζωής του. Έχω γράψει ένα εκτενές άρθρο για αυτό ακριβώς το σημείο – πώς να διακρίνετε το μήνυμα από το μέσο – διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε πως ένας θαυμάσιος συγγραφέας / φιλόσοφος δεν σημαίνει ότι κατ’ επέκταση είναι ένας     Ενσαρκωμένος Θεός ή ένας ” Τέλειος Διδάσκαλος “. Επιπλέον, δεν είμαι σε όλα βέβαιος ότι ο Da Kalki έχει οποιεσδήποτε Πνευματικές Εμπειρίες. Απλά τυχαίνει να πιστεύω ότι η εξήγησή του για πιθανές Ψυχικές Εμπειρίες είναι σαφής και ορθολογικές.

[Βλέπε «Το παράδοξο του Da Free John: Διακρίνοντας το μήνυμα από το Ψυχικό Ενδιάμεσο» UCSM (Volume One, Number Two).]

 

Ο Charan Singh, ο αείμνηστος επικεφαλής της Radhaswami Satsang στο Beas, για παράδειγμα, επέλεγε τους μαθητές για Μύηση απλά κοιτάζοντας τους. Προσωπικά, έχω δει χιλιάδες ανθρώπους να κάθονται ακριβώς μπροστά από τον Charan Singh και μετά το πέρας μερικών δευτερολέπτων να γυρίζει το κεφάλι του προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, υποδεικνύοντας εάν ο αιτών γίνονταν αποδεκτός ή απορρίπτονταν για το Nam-Dan.

« Το Nam-Dan είναι μια τελετή όπου ο ζωντανός Satguru (τέλειος Διδάσκαλος) δίνει το «Δώρο του Nam  ή επιλέγει τους μαθητές για Μύηση ». Περιλαμβάνει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να διαλογίζεται και να αποσύρει τη συνείδηση ​​ένα άτομο από το φυσικό σώμα με τη βοήθεια μιας    μεθόδου που αποτελείται από τρία επίπεδα: Το Simran ( Σιμράν : η επανάληψη των 5 Αγίων Ονομάτων ), το Dhyan ( Ντιάν : ενατένιση του εσωτερικού φωτός ή της Μορφής του Γκουρού εσωτερικά ), και το            Bhajan ( Μπάτζαν : το άκουσμα της Εσωτερικής Μελωδίας ). Υπάρχουν πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί αυτή την ασυνήθιστη διαδικασία της επιλογής για το Nam-Dan».

Leave a Reply

Your email address will not be published.