οδηγήσει τον διάβολο έξω από το μυαλό και το σώμα της. Το γεγονός όμως είναι ότι δεν είχα κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Τι ήταν όμως όλο αυτό ; Η ίδια ήταν που είχε δημιουργήσει στο μυαλό της την ιδέα του διαβόλου που την επισκεπτόταν. Όταν οι αισθήσεις μας παύουν να λειτουργούν ο άνθρωπος μεταφέρεται σε μία νοερή περιοχή. Όλα όσα έχει διδαχθεί κάποιος, στο μυαλό του αρχίζουν           να σχηματίζουν εικόνες. Το μόνο που σχηματίζεται τότε είναι οι υποδείξεις και οι εντυπώσεις που έχουμε αποκτήσει.

Ως εκ τούτου λοιπόν, ένας Πνευματικός Αναζητητής θα πρέπει να απορροφά τις Ακτινοβολίες που εκπέμπονται από έναν Τέλειο Διδάσκαλο, οι οποίες είναι υπεράνω από όλες τις νοητικές μολύνσεις, προκειμένου να προφυλαχθεί ο ίδιος ενάντια σε όλες τις φαντασιόπληκτες ιδέες, που μπορούν να διαταράξουν το μυαλό του. Ό, τι σκεφτόμαστε είναι το αποτέλεσμα των υποβολών και των εντυπώσεων, πράγματα τα οποία μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές πηγές, όπως για παράδειγμα η κληρονομικότητα και το περιβάλλον.

 

Ο Καναδός :

Ναι, Κύριε, το καταλαβαίνω αυτό.

 

Η Αγιότητά Του :

Η σωστή προσέγγιση λοιπόν είναι, ότι δεν πρέπει να πέσει κανείς θύμα του Εγκόσμιου Τρόπου Σκέψης.

Ο Καναδός :

Αισθάνομαι κύριε την δική σας Υπνωτική Δύναμη.

 

Η Αγιότητά Του :

Το συναίσθημα αυτό που αναφέρεις είναι Ψυχολογικό. Διάβασα σε μια εφημερίδα ότι υπήρχε μια κυρία στην Αγγλία που νόμιζε ότι οι μύγες προσπαθούν να την βλάψουν. Χρησιμοποιούσε φάρμακα και στη συνέχεια πήγε σε έναν Ψυχίατρο. Εκείνος της ζήτησε να του αναφέρει την ιστορία της ζωής της από την παιδική της ηλικία. Του είπε ότι υπήρχε ένα αγόρι που συνήθιζε να την παρενοχλεί και εκείνη ανέπτυξε μίσος εναντίον του. Η ιδέα του μίσους ήταν η βασική αιτία που έβλεπε ότι οι μύγες θέλουν να την βλάψουν. Ο ψυχίατρος συμβούλεψε την κυρία να παντρευτεί λέγοντας της ότι μετά το γάμο αυτές οι μύγες θα έπαυαν να εμφανίζονται επειδή αυτό ήταν το σύμβολο του μίσους.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.