Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το φαινόμενο, βλέπε το κεφάλαιο μου, Ο Gakko ήρθε από την Αφροδίτη: Η εφεύρεση μιας θρησκευτική παράδοσης, Οι εξ αποκαλύψεως Λατρείες (Νέα Υόρκη και Λονδίνο: Garland Publishing, 1993).

 

Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική εξέταση γίνεται εμφανές ότι ορισμένοι Διδάσκαλοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν για τις λεπτές αλληλεπιδράσεις τους με μαθητές τους και ότι ορισμένα Οράματα δεν μπορεί να οφείλονται μόνο σε ακραίες πίστεις ή πεποιθήσεις. Αυτή η ψυχική αντίληψη ωστόσο, όπως αυτό είναι προφανές, προκύπτει αυθόρμητα και δεν υφίσταται, ούτε αποτελεί προϊόν κάποιας συνειδητής χειραγώγησης.

Ένα κλασικό παράδειγμα μιας πλήρως συνειδητής βιωματικής εμπειρίας παρουσιάζεται αρκετά εκπληκτικά από τον Ramana Maharshi, έναν σοφό ο οποίος δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για Ψυχικές Δυνάμεις και Ικανότητες. Αφηγείται ο Arthur Osborne, ο βιογράφος του Ramana :

 

« Περίπου ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του με τον Sri Bhagavan, ο Ganapati Sastri γνώρισε μια αξιοσημείωτη εκροή της Χάριτος Του. Ενώ καθόταν σε διαλογισμό στο ναό ο Ganapati βρίσκονταν σε αμηχανία και λαχταρούσε έντονα την παρουσία και την καθοδήγηση του Sri Bhagavan. Εκείνη ακριβώς την στιγμή ο Sri Bhagavan εισήλθε στο ναό. Ο Ganapati Sastri υποκλίθηκε μπροστά του και καθώς ο ίδιος ήταν έτοιμος να ανυψώσει το σώμα του και να σταθεί ξανά σε όρθια στάση, ένιωσε το χέρι του Sri Bhagavan πάνω στο κεφάλι του και τότε μια ανυπολόγιστη Ζωτική Δύναμη κινήθηκε μέσα στο σώμα του από αυτό το άγγιγμα. Έτσι με αυτό τον τρόπο αυτός έλαβε την Χάρη του Διδασκάλου του, μέσα από το άγγιγμα του ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.