Σελήνη:  Η σελήνη έχει πολλά πρόσωπα, αλλάζει διαθέσεις, έτσι και το άτομο είναι κυκλοθυμικό. Άρα είστε από τα άτομα που ζητάτε τον ουρανό με τ’ άστρα;

Σιγή: Η ανάγκη για ξεκούραση φαίνεται σ’ αυτό το όνειρο.

Σίδερο: Αν το δείτε μήπως πάσχετε από αναιμία;

Σιτάρι: Σύμβολο πλούτου, ευτυχίας, ευημερίας, ανάπτυξης, καρποφορίας, ωρίμανσης. Το όνειρο παραπέμπει στη συναισθηματική ανάπτυξη. Το πράσινο σιτάρι δείχνει αφελή άνθρωπο, το χρυσαφένιο ότι ήρθε η στιγμή για όλα τα παραπάνω. Είναι καθησυχαστικό όνειρο.

Σκάψιμο: Εξαρτάται γιατί σκάψατε και τι βρήκατε. Το όνειρο σημαίνει  ότι βρίσκεστε στη ρίζα του προβλήματος και θα πρέπει να το λύσετε ή να το ξεριζώσετε. Αν είναι κουραστικό το σκάψιμο σημαίνει ότι έχετε κουραστεί ψυχολογικά με το πρόβλημα αυτό.

Σκελετός: Είναι αλληγορικά κάποιος που γνωρίσατε ή ερωτευτήκατε  κι έχει πεθάνει για σας.

Σκιά:  Είναι τα φοβερά όνειρα, που μια σκιά ή πρόσωπο ρίχνει μια στιγμιαία παρουσία στα όνειρά μας ή έρχεται στιγμιαία σαν σκέψη και φεύγει και ματώνει η καρδιά μας.  Το όνειρο μπορεί να μας γιατρέψει ή να μας αρρωστήσει περισσότερο, αν αυτή τη σκέψη τη φορτωθήκαμε ή τη ξεφορτωθήκαμε την ώρα που την ονειρευτήκαμε.  Μπορεί αυτή η σκιά να είναι η σκιά μιας ασθένειας ή και του θανάτου. Το μέλλον θα μας δώσει τέτοιες εύστοχες ερμηνείες, που το άτομο δεν μπορεί να φτάσει τόσο μακριά με την απλή του σκέψη.

Σκλάβοι: Είναι ένα καταθλιπτικό όνειρο όταν είσαι σκλάβος μιας αγάπης, που δεν βγάζει πουθενά. Μιας δουλειάς που δεν σε γεμίζει. Ενός γάμου που δεν σε γεμίζει πια. Γενικά βλέπεις ότι είσαι δέσμιος μιας κατάστασης που δεν σε γεμίζει πια όσο κάποτε. Μπορεί να είσαι δέσμιος μιας κατάστασης, συνήθειας που δεν μπορείς να απαλλαγείς εύκολα ή δραστηριότητας που μόνο θλίψη φέρνει. Το χειρότερο είναι να είσαι σκλαβωμένος από την ίδια σου την οικογένεια ή από τα λάθη που έχεις κάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.