Δικαστήριο: Όνειρο ανασφάλειας, τύψεων και φοβίας.

Δίκη: Ο δικαστής είναι η συνείδησή μας και πρέπει να προσέξουμε τι κατηγόριες μας βαραίνουν.

Δισκοπότηρο: Η προστασία του Χριστού να αναζητήσουμε κάτι και η εγγύηση ότι θα το βρούμε και θα δώσει νόημα στη ζωή μας. Το καλύτερο όνειρο.

Δίχτυ: Αν πιαστήκαμε σε δίχτυ, αυτό σημαίνει ότι ένα πρόβλημα στη ζωή μας κρατά δέσμιους και δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε απ’ αυτό.  Αν κάποιος μας παγιδέψει θα μας πιάσει στο δίχτυ, αλλά για να γλιτώσουμε πρέπει να του ξεφύγουμε.

Δίψα: Είναι το όνειρο που βλέπουν οι αδέσμευτοι και οι ανικανοποίητοι συχνά.

Δόντι: Μια άλλη εξήγηση όταν πέφτει ένα δόντι είναι ότι αρχίζουμε να χάνουμε το κύρος ή τον αυτοσεβασμό μας.

Δραπέτευση: Είναι η ανάγκη να φύγουμε ή να απελευθερωθούμε από κάτι που μας κρατά δέσμιους. Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Μας έπιασαν, ξεφύγαμε κ.λ.π.

Δρόμος: Δείχνει την πρόοδό μας.

Δύναμη: Είναι ένα όνειρο που παντρεύεται με την πραγματικότητα. Αν είσαι δυνατός στο όνειρο, είσαι δυνατός και στη ζωή.  Το αντίθετο σημαίνει αν είσαι αδύναμος.

Δυσφορία: Είναι όνειρο  ψυχικής αναστάτωσης.

Δωμάτιο: Αν το δωμάτιο είναι κλειστό δεν είναι καλό όνειρο. Όταν βλέπουμε άγνωστα δωμάτια σημαίνει ότι θέλουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και να γνωρίσουμε νέες εμπειρίες. Ένα ανοιχτό και φιλόξενο δωμάτιο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί κανείς να ονειρευτεί.

Δώρο: Σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μια γενναία προσφορά, όσον αφορά την υποστήριξή σας σε φίλους.

Ε

Εγγαστρίμυθος: Μήνυμα από το υποσυνείδητο το οποίο είναι αληθινό και ισχύει ό,τι μας πει.

Έγκλημα: Είναι η αλληγορική ερμηνεία ότι κάποιον σκοτώνετε με τη συμπεριφορά σας, διαλύετε  τη σχέση σας ή σκοτώνετε καθημερινά τον εαυτό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.