Σκληρότητα:  Αυτό το όνειρο δείχνει σύγκρουση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Σκοινί: Σύμβολο δεσμού. Όσο γερό είναι κρατά η σχέση μας. Το ξεφτισμένο φέρνει τη διάλυση. Το ίδιο ισχύει αν έχει λυθεί. Μπορεί να σημαίνει  ότι έχετε αμολήσει πολύ το σκοινί στον εαυτό σας ή μπορεί να είστε δέσμιοι προβλημάτων που σας δένουν χειροπόδαρα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Σκοπός: Είναι ένα όνειρο που παντρεύεται με την πραγματικότητα. Όταν φτάσουμε στον τελικό μας σκοπό στο όνειρο, κάποτε, αργά ή γρήγορα,  θα τα καταφέρουμε και στην πραγματικότητα.

Σκοτάδι: Μπορεί να υπάρχει μια παραπομπή  στην ψυχική σας κατάσταση αυτή τη στιγμή που είναι καταθλιπτική ή απαισιόδοξη. Μόνο το σκοτάδι λίγο πριν την αυγή είναι η ελπίδα ότι η χαρά κάποτε θα έρθει. Ένα ολόγιομο φεγγάρι ή άστρα στον ουρανό αλλάζουν το όνειρο και το οδηγούν σε άλλες πιο αισιόδοξες και ρομαντικές ερμηνείες.

Σκουλήκια: Δείχνουν κάποια βλαβερή πλευρά του χαρακτήρα σας και των άλλων.

Σκουπίδια:  Συμβολίζουν όσα σχέδια έχουν ναυαγήσει,  φθαρμένες ιδέες, σχέδια που δεν έχουν υλοποιηθεί, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, σκέψεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, τέλος, γνώμες ανθρώπων που δεν σέβεστε και όσα είπαν και από το ένα αφτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει. Αν τα σκουπίζατε και τα πετούσατε είναι απελευθερωτικό όνειρο για το μυαλό. Είναι εκείνη την ημέρα που το υποσυνείδητο καθαρίζει από άρρωστες και αχρησιμοποίητες σκέψεις και εμπειρίες.  Αν είμαστε ρακοσυλλέκτες και ψάχνουμε τα σκουπίδια είναι κακό αν χρησιμοποιήσουμε ή δεν θέλουμε να χαθεί μια σκέψη ή ιδέα που μας πόνεσε στο παρελθόν. Άρα, με τον τρόπο αυτό η ζωή μας είναι γεμάτη από άχρηστα μικροπράγματα, από αχρείαστα προβλήματα ή και από ανθρώπους που είναι ανάξιοι για το χρόνο μας, οι οποίοι μας καταντούν να φερόμαστε και να ζούμε με τα σκουπίδια και χαλούν την ενεργητικότητά μας στερώντας μας την ευκαιρία να αναζητήσουμε το δικό μας πεπρωμένο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.