Φόβος: Σε κάποιες περιπτώσεις είναι αντίθετο μήνυμα. Σε κάποιες άλλες ένα προειδοποιητικό όνειρο. Σε άλλες προσωποποιούνται οι πολλές φοβίες που έχουμε. Σε άλλες περιπτώσεις είναι ένα κακό προαίσθημα που πρόκειται να συμβεί. Άρα, αντανακλά αυτό το όνειρο το φόβο μας στην πραγματική ζωή μήπως πεθάνουμε, μήπως χωρίσουμε, μήπως απολυθούμε, μήπως … πολλά μήπως. Πώς λοιπόν να μην ονειρευτούμε το φόβο όταν μ’ αυτόν ζούμε καθημερινά και το άγχος γίνεται στρες και το στρες κατάθλιψη και η κατάθλιψη πόνος και ματαιότητα που οδηγεί στην σχιζοφρένεια; Εδώ ήμουν πολύ ακραία, αλλά εξετάζω όλες τις πιθανότητες, όχι μεμονωμένες καταστάσεις.  Άρα, ήρθε ο καιρός να καταπολεμήσουμε τη φοβία μας και αυτό για να γίνει χρειάζεται κουράγιο, ελπίδα και πίστη.

Φόνος:  Ένα 10% είναι προφητικό ή προγνωστικό όνειρο.  Το υπόλοιπο 90 είναι η ανάγκη να αποβάλλουμε από μέσα μας έναν  σύντροφο που μόνο σύντροφος δεν είναι, εφόσον ο έρωτας μετατράπηκε σε μίσος.  Επειδή είμαστε ηθικά άτομα και πολύ θα θέλαμε να τον σκοτώσουμε, αλλά δεν μπορούμε, βλέπουμε ότι το πράξαμε και ικανοποιηθήκαμε. Είναι ένα κριτικό όνειρο.  Αυτό το όνειρο έχει και την αλληγορική του σημασία ότι τον έχουμε ξεπεράσει, σαν να τον σκοτώσαμε.  Σε άλλες περιπτώσεις είναι ένα αφεντικό που μισούμε, η άσπονδη φίλη μας, ο άδικος γείτονας, ο σκληρός ενοικιαστής κ.λ.π.

Φούρνος: Για μια γυναίκα κατά 20%  αυτό το όνειρο δηλώνει ότι είναι έγκυος. Αλλιώς σημαίνει  ότι  κάτι μαγειρεύει.

Φράχτης: Τον βλέπουν κλειστοφοβικά άτομα, άτομα περιορισμένα, φυλακισμένα. Όταν σπάσει ή χαθεί τότε το άτομο πρέπει να περιμένει την ελευθερία του.

Φρούριο:  Το όνειρο σας λέει κάτι για το συναισθηματικό τομέα και τις άμυνες αυτού. Αν το φρούριο αντιπροσωπεύει τον εαυτό σας σημαίνει ότι δεν φροντίζετε σωστά το σώμα σας, υπερσπίζοντάς το επαρκώς από επιθέσεις ασθενειών. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν αν το φρούριο δέχεται επίθεση. Ίσως να συγκεντρώνετε  ψυχολογική ή σωματική δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσετε κάποια απαιτητική κατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.