Εικόνα: Αν βλέπετε την εικόνα σας σε φωτογραφία ή στον καθρέπτη χρειάζεται να την αλλάξετε.

Εκδίκηση: Είναι μια πράξη που κάνουμε στο όνειρο για ικανοποίησή μας για να μην την κάνουμε στην πραγματικότητα και γελοιοποιηθούμε ή τιμωρηθούμε όταν μας καταλάβουν.

Έκθεση: Μπορεί το όνειρο να υπαινίσσεται ότι πρέπει να κοιτάξουμε πολύπλευρα τη ζωή μας και να εξετάσουμε τις αντιδράσεις μας.

Εκκλησία: Μήπως χρειάζεται το άτομο μεγαλύτερη υποστήριξη; Μήπως έχει αμαρτίες να εξομολογηθεί;

Έκρηξη: Δείχνει ότι το άτομο αυτό ξέρει να συγκρατεί τα αισθήματά του, αλλά δεν εγγυάται για το αποτέλεσμα.

Έκτρωση: Μη φοβηθείτε! Δεν σημαίνει ότι θα κάνετε έκτρωση. Αντίθετα, ότι θα ματαιώσετε ένα σχέδιο που ναυάγησε ή δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Θα απαλλαγείτε απ’ αυτό.

Ελέφαντας: Καλότυχος είναι όποιος ονειρευτεί ελέφαντα.

Εμβολιασμός: Το όνειρο προειδοποιεί για κάποιο γεγονός.

Εμετός: Απελευθερωτικό όνειρο.

Εμπόδιο: Ανάλογα το αποτέλεσμα φαίνεται η ερμηνεία του.

Ένεση: Χρειάζεστε κάποιο να σας τονώσει και να δυναμώσει την ψυχική κατάσταση.

Έντομα: Άλλα όνειρα έχουν θετική και άλλα αρνητική ερμηνεία. Γενικά επαναληπτικά όνειρα με έντομα, δηλώνουν φόβο και ανασφάλεια.

Εξέταση: Βλέπε εξεταστικά όνειρα.

Εξομολόγηση: Η ανάγκη του ατόμου να απελευθερωθεί από κάτι που το βαραίνει.

Εξόριστος: Αν δει ένα τέτοιο όνειρο το άτομο αυτό είναι ανησυχητικό, διότι νιώθει ξένος στην κοινωνία, στη δουλειά του, στη σχέση του.

Εξωγήινοι:  Αν δούμε ότι εμείς είμαστε εξωγήινοι, δείχνει ότι η συμπεριφορά μας τον τελευταίο καιρό δεν είναι η καλύτερη. Είμαστε αντικοινωνικοί και ξένοι για την κοινωνία και τον ίδιο τον πλανήτη που κατοικούμε. Δεν μας χωράει ο τόπος. Είμαστε ανυπόφοροι στους γύρω μας.   Αν όμως δούμε άλλον εξωγήινο,  αυτό δείχνει ότι εμείς βλέπουμε τους άλλους ξένους, αλλά κατά μια  άλλη έννοια. Αυτό μπορεί να το δει ένα αγοραφοβικό άτομο,  που φοβάται την επαφή με τους άλλους ανθρώπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.