Πηλός: Αν φτιάχνετε μια εικόνα μ’ αυτόν, προσπαθείτε να δώσετε νέο σχήμα στη ζωή σας. Αν η μορφή αυτή ζωντανεύει προσπαθείτε να ζωντανέψετε τα κοιμισμένα σας αισθήματα.

Πηγάδι: Αν ήταν βαθύ κι έχει νερό σημαίνει  ότι κατά βάθος η ψυχή είναι ήρεμη και γαλήνια και έχει τη λύση που ζητάει. Επιφανειακά, το άτομο έχει φόβους και εμμονές.  Αν αντλείτε νερό από το πηγάδι δείχνει ότι έχετε αξιολογήσει πως νιώθετε και υπολογίζετε και εμπιστεύεστε την πίστη και τον εαυτό σας.  Αν ο κουβάς είναι άδειος, σημαίνει  ότι πέθανε κάθε ελπίδα και το άτομο δεν πιστεύει σε τίποτα πια. Άρα, αυτή η ξηρασία χρειάζεται να πάψει να υπάρχει  για να γλιτώσει το άτομο μια βαριά κατάθλιψη.

Πιάτα: Είστε από τα άτομα που θέλετε τη ζωή σερβιρισμένη στο πιάτο.  Ζητάτε περισσότερη αγάπη, στοργή ή συναισθηματική ασφάλεια.  Όταν ένας νέος εραστής μας φαίνεται πολύ ορεκτικός βλέπουμε ότι τρώμε σε πιάτο. Συμβολικά,  είναι αυτός ο νέος έρωτας που μας χτύπησε ξαφνικά κατακούτελα. Αν δούμε ότι τρώμε σε άδειο πιάτο,  το άτομο αυτό δεν είναι για μας. Αν βλέπει μια κοπέλα ότι πλένει πιάτα, έχει έγνοιες για τη λάτρα του σπιτιού της ή η ζωή της είναι μουντή και μονότονη. Αυτό το άτομο νιώθει πλήξη. Η κάθε μέρα της είναι άδεια. Όταν σπάμε πιάτα σημαίνει  ότι αυτή η πλήξη κάποτε θα σπάσει και θα έρθει η χαρά στη ζωή μας. Παλιά έσπαγαν πιάτα στα μπουζούκια για να κάνουν κέφι. Κάτι τέτοιο γίνεται και σ’ αυτό το όνειρο. Όταν σπάσουν τα πιάτα η ζωή θα πάρει χρώμα.

Πίνακας ζωγραφικής: Ανάλογα με το περιεχόμενο του πίνακα ερμηνεύεται το όνειρο. Όλα τέλειωσαν όταν ονειρευτούμε νεκρή φύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.